Tia Peltz – expozitie de pictura la Muzeul Cotroceni


Cand: 17 Apr - 02 Jun 2013
0
679

Spațiile medievale ale Muzeului Cotroceni găzduiesc lucrările pictoriței și graficienei Tia Peltz în perioada 17 aprilie – 2 iunie 2013. Vernisajul expoziției Tia Peltz-linie și culoare are loc miercuri, 17 aprilie, începând cu ora 18:00.

Artista, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, este recunoscută pentru seria sa de potrete reprezentând personalități ale culturii autohtone, precum scriitorul și ziaristul Isac Peltz (tatăl său, ale cărui cărți au fost ilustrate de artistă), Nicolae Tonitza, M.H. Maxy, Gala Galaction, Ionel Teodoreanu, Camil Petrescu, Cezar Petrescu, Leny Caler.

Opera sa include un număr impresionant de lucrări de pictură, grafică, desen și ilustrație de carte, din care 134 de lucrări provenind din colecții particulare și diverse muzee autohtone, printre care și Muzeul Național de Artă, sunt reunite în expoziția Tia Peltz-linie și culoare.Expoziția este organizată pentru a celebra împlinirea a 90 de ani de la nașterea acesteia. Realizate apelând la tehnici foarte variate (desen în tuș și cărbune, peniță, cariocă, creion, acuarele, guașă, ulei pe carton și pânză sau broderie pe pânză), lucrările ilustrează întreaga tematică a creației Tiei Peltz: tipuri umane, copilăria, cotidianul cu ipostazele sale, clovnii, natura – motive redate prin jocuri stilistice care alternează contururile ferme cu linii abia deslușite.

Expoziţia va putea fi vizitată de marţi până duminică între orele 9.30 – 17.30.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here