The Story of Luke

0
536

Lung-metrajul de debut al regizorul şi scenaristului de origine peruviană Alonso Mayo, The Story of Luke abordează un subiect care-a inspirat deja numeroase filme, de la Rain Man la Temple Grandin: încercarea unui persoane cu autism să ducă o viaţă normală.

Luke (Lou Taylor Pucci), în vârstă de 25 de ani, suferă de autism şi, până acum, bunicii lui l-au ocrotit de greutăţile vieţii. Dar totul se schimbă radical odată cu moartea bunicii, când Luke e obligat să se mute cu unchiul Paul (Cary Elwes) şi nevrotica mătuşă Cindy (Kristen Bauer), care n-au timp de problemele lui sau de bunicul senil, trimis rapid la azil. Ultimele sfaturi ale bunicului – „Găseşte-ţi o slujbă! Găseşte-ţi o fată! Trăieşte-ţi viaţa!” – îi oferă calea de urmat şi firul călăuzitor al poveştii în încercarea lui Luke de a atinge aceste scopuri, mânat de convingerea că e „la fel de special ca oricine altcineva, poate chiar mai special”.

Lou Taylor Pucci, câştigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Berlin pentru rolul său din Thumbsucker (2005), pare o alegere inspirată pentru rolul principal, creând un personaj ce trezeşte empatie.

Seth Green (Family Guy, The Italian Job) îl interpretează pe Zack, supervisor-ul lui Luke la muncă, care, după cum se va dovedi, are mai multe în comun cu Luke decât s-ar părea.

Filmul a obţinut deja mai multe premii, între care Premiul pentru Cel mai bun film la San Francisco Indiefest şi Cel mai bun film narativ la Festivalul de Film de la San Diego.
 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here