The Reluctant Fundamentalist

Unde: Mohsin Hamid
0
518

Cunoscuta regizoare indiană Mira Nair, câștigătoarea mai multor premii internaționale pentru filme precum Vanity Fair (rolul principal a fost interpretat de actrița Reese Witherspoon), The Namesake sau Amelia și nominalizată la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin pentru pelicula Salaam Bombay!, vine cu o nouă propunere în cinematografe, pelicula The Reluctant Fundamentalist.

Filmul spune povestea lui Changez Khan, interpretat de Riz Ahmed, un tânăr pakistanez care după ce își termină studiile la cunoscuta Universitate Princeton, lucrează ca analist financiar pe Wall Street. După ce gruparea teroristă Al-Qaeda e acuzată de atentatul de la 11 septembrie 2001, Khan își vede perspectivele distruse din cauza schimbării atitudinii americanilor față de el. Khan este, astfel, forţat să se întoarcă în Pakistanul natal din cauza numelui arab şi a culorii măslinii a pielii.

Situația se complică și mai mult după ce Khan se întoarce acasă în Lahore, acolo unde obţine un post de lector la o universitate locală. După ce un coleg de catedră e răpit de extremişti şi ameninţat cu execuţia, Khan începe să se teamă pentru siguranţa lui și a familiei sale. Conştient de faptul că ar putea deveni următoarea victimă a radicalilor din Pakistan, Changez Khan se întâlneşte la o cafenea cu jurnalistul Bobby Lincoln (Liev Schreiber) şi îi spune povestea lui. Numai că Bobby Lincoln este în relaţii tensionate cu CIA şi are un interes ascuns în această criză politică.

Filmul regizat de Mira Nair îi are în distribuție alături de Riz Ahmed și de Liev Schreiber pe actorii Kate Hudson, Kiefer Sutherland, Om Puri și Shabana Azmi.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here