The Master

0
799

Dupa ce in 2008 Joaquin Phoenix a anuntat ca renunta la actorie, actorul s-a razgandit si revine in 2012 cu un film al regizorului Paul Thomas Anderson, autorul unor filme ca There Will Be Blood, Magnolia, Boogie Nights, Punch-Drunk Love. The Master este povestea relatiei dintre un intelectual carismatic (maestrul), ce conduce o organizatie credincioasa, si un tanar dezorientat, care devine mana lui dreapta. Actiunea este plasata in anii '50.

Noul film al lui Anderson se anunta o capodopera, un film de autor apasator si bantuitor. Imaginea foarte atent construita este semnata de un roman, Mihai Malaimare Jr, castigator a mai multor premii pentru cea mai buna cinematografie. Cel mai recent i-a fost acordat de Societatea Nationala a Criticilor de Film din Statele Unite.

The Master a castigat Ursul de Argint pentru regie (Paul Thomas Anderson) la Festivalul de la Venetia, ca si premiul Coppa Volpi pentru interpretare masculina, acordat ambilor protagonisti Phillip Seymour Hoffman si Joaquin Phoenix.

Noile reguli ale festivalului l-au impiedicat sa isi adjudece Ursul de Aur – o productie nu poate primi mai mult de doua premii semnificative – asa ca Pieta (Kim Ki-duk) a fost ales ca urmatoarea optiune.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here