The Manhattan Transfer


  Cand: 11 Nov 2011
  0
  518

  Trupa alcatuita din 4 vocalisti de jazz va concerta pentru prima data in Romania pe 6 noiembrie.

  Grupul a fost creat la New York la inceputul anilor '70, fiind unul din cele mai longevive trupe muzicale. In peste 40 de ani de existenta, trupa s-a facut cunoscuta prin interpretarile lejere si cu umor a multor standarde de jazz si musical.

  Extensions a fost albumul care le-a adus membrilor componenti primul premiu Grammy, pentru cea mai buna reprezentatie de fusion jazz cu piesa Birdland. Un an mai tarziu, The Manhattan Transfer devine prima trupa ce castiga doua premii Grammy la doua categorii diferite: „Best Pop Performance” pentru piesa Boy From New York City si „Best Jazz Performance” pentru Until I Met You (Corner Pocket), ambele fiind incluse pe cel de-al cincilea album de studio intitulat Mecca for Moderns. The Manhattan Transfer a continuat sa confirme, primind de doua ori consecutiv Grammy-ul la categoria „Best Jazz Vocal Performance” cu piesele Route 66 si Why Not! A urmat albumul Vocalese pentru care grupul a primit nu mai putin de douasprezece nominalizari la premiile Grammy din 1985, fiind devansat la momentul respectiv doar de Michael Jackson cu Thriller

  Cel mai recent material muzical, The Chick Coreea Songbook, este un tribut adus muzicianului american Chick Corea, acesta fiind chiar prezent pe una dintre piesele albumului intitulata Free Samba. Alti artisti care au colaborat pe acest album  sunt Airto, Scott Kinsey, Gary Novack, Steve Hass, Alex Acuna, Jimmy Earl, John Benitez si Christian McBride.

  Peste 25 de albume si 12 premii Grammy sumarizeaza povestea The Manhattan Transfer .

  Biletele pentru acest eveniment pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, de pe www.myticket.ro sau din reteaua www.biletoo.ro, la mai multe categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 85, 105, 135, 165 si 205 de lei.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here