The Hunt


Premiera: 19 April 2013
0
768

Thomas Vinterberg și-a câștigat renumele în 1998 cu The Celebration, un thriller brutal de veridic, cu o premisă  originală și personaje bine clădite. De altfel, regizorul danez este unul dintre arhitecții setului de reguli dogme95, ce urmărește reintroducerea elementului de risc în producția de film. O asemenea abordare a venit în întâmpinarea problemei de imersiune cu care se confruntă producțiile americane de acțiune, unde abundența de explozii și împușcături detașează publicul de drama prin care trec personajele.

Thomas Vinterberg  compensează relativa lipsă a efectelor speciale și a body count-ului prin creșterea intensității emoționale a scenelor violente, aducând astfel privitorul mai aproape de acțiunea de pe ecran.

După insuccesul înregistrat cu It’€™s All About Love, Vinterberg se întoarce la formula pe care o stăpânește atât de bine în The Hunt. Thriller-ul din 2012 urmărește povestea unui profesor singuratic și deprimat , a cărui viață este dată peste cap într-un mod tragic de o minciună măruntă tocmai când situația lui părea să se îmbunătățească. Mads Mikkelsen a primit un premiu la Cannes pentru prestația sa din rolul principal, printre celelalte șase premii și cinci nominalizări din palmaresul filmului.

The Hunt se numără printre acele filme interesante care de multe ori sunt condamnate la un nemeritat anonimat de către legile pieței.

Înainte de premiera oficială, filmul va putea fi vizionat în avanpremieră în deschidereaFestivalului Internațional de Film București 2013, care începe pe 15 aprilie.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here