The Human Body – Expozitie eveniment la Muzeul Antipa

0
872

Descrisă de publicaţia Irish Times ca un eveniment care "îţi taie respiraţia", spectaculoasa expoziţia itinerantă The Human Body va fi deschisă în cadrul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pe data de 22 martie 2013.

Expoziţia, în premieră în România, este concepută ca o odisee prin universul anatomiei, prezentând în detaliu maşinăria complexă a trupului uman şi modul său de funcţionare. Aceasta cuprinde peste 200 de exponate, corpuri reale (donate de institutul chinez Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory şi conservate prin tratare cu cauciuc siliconic lichid), ale căror structuri devin vizibile în urma disecţiilor la nivelul pielii şi a diverselor ţesuturi şi care au fascinat deja publicul din Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga etc.

Adunând peste 20 de milioane de vizitatori la nivel internaţional, expoziţia nu oferă doar şansa nepreţuită de a lua contact cu detalii şi informaţii din domeniul anatomiei care le sunt de regulă rezervate medicilor, fiind inaccesibile publicului larg, ci prezintă şi aspecte care încearcă că convingă, argumentat, cât de dăunătoare sunt anumite obiceiuri pentru trup şi cât de importantă este îngrijirea sa riguroasă.

Expoziţia este deschisă între 22 martie şi 30 iunie. Biletele, cu preţuri cuprinse între 32 şi 60 de lei, au intrat în vânzare începând cu data de 6 martie. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiaza de acces gratuit. Adulţii care achiziţionează bilete în avans, în perioada 6 martie – 21 martie, beneficiaza de un discount de 20%.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here