The Help


Premiera: 04 November 2011
0
923

The Help (Culoarea Sentimentelor) este un film despre relatiile intre albi si negri in America Sudista in timpul miscarii pentru drepturilor negrilor din anii '60.

Actiunea se petrece intr-un oras din statul Mississippi si urmareste viata de zi cu zi si tensiunile dintre familiile albe, si mai ales femeile albe, si negresele angajate ca femei in casa. Skeeter este o tanara venita acasa dupa terminarea studiilor care observa rasismul in comportamentul prietenelor ei din copilarie si bigotismul propriei mame. Prin urmare se hotaraste sa ia interviuri unor menajere (prin definitie negrese) si apoi sa scrie o carte cu punctul acestora de vedere. Filmul este o ecranizare dupa cartea omonima scrisa de Kathryn Stockett.

Filmul a fost bine sau neutru primit de critica, in mare parte probabil datorita subiectului sensibil – rasismul si politically correctness-ului de rigoare.

Skeeter este Emma Stone, pe care ai vazut-o in acest an in: Crazy, Stupid, Love si Friends With Benefits. In alte roluri joaca Viola Davis (Eat Pray Love, Knight and Day, Law and Order: Special Victims Unit, Solaris), Bryce Dallas Howard (Terminator Salvation, Spider Man 3, Lady In The Water, Manderlay), Octavia Spencer (Spider Man, Seven Pounds, Being John Malkovich) si Allison Janney (American Beauty, Juno, seria TV Mr. Sunshine, The Hours).

Regizorul Tate Taylor este la al doilea lung metraj dupa Pretty Ugly People, o comedie cu rating IMDB de doar 4.8, realizat in 2008.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here