The Fifth Estate


Premiera: 06 December 2013
0
573

The Fifth Estate povestește istoria WikiLeaks. Pelicula se bazează, în mare parte, pe carțile lui Daniel Domscheit-Berg, Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange and the World’s Most Dangerous Website și pe cea a jurnaliștilor britanic David Leigh și Luke Harding – WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy.

Realizat din perspectiva lui Daniel Domscheit-Berg, interpretat de Daniel Brühl, susținător și apoi coleg cu Julian Assange (Benedict Cumberbatch), filmul prezintă începuturile WikiLeaks și sfârșitul acestui site. Cu cât site-ul începe să aibă mai mult succes, cu atât Daniel începe să fie mai dezamăgit de strategiile (imorale) pe care le alege Assange. Astfel încât, prietenia dintre cei doi se rupe definitiv, însă nu înainte de a revoluționa sistemul de scrugeri de informații în presă, modul în care mass-media realizează anchetele și publică informații controversate.

The Fifth Estate este realizat de regizorul Bill Condon (Dreamgirls, Kinsey), bazat pe un scenariu de Josh Singer, în care alături de Benedict Cumberbatch și de Daniel Brühl, îi regăsim pe actorii Carice van Houten, Anthony Mackie și Stanley Tucci.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here