The Expendables 2 – trupa de bad boys se intregeste cu Chuck Norris

0
923

E suficient sa treci in revista distributia lui The Expendables 2 (evident continuarea lui The Expendables aparut in 2010) si devine clar cam de cata actiune vei avea parte in acest blockbuster: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis si Arnold Schwarzenegger

The Expendables 2este de fapt singurul film in care ii poti vedea jucand impreuna pe toti greii filmelor de actiune ai ultimelor doua (chiar trei) decenii. Regizorul lui este Simon West, care a mai condus pelicule ale genului actionca: Lara Croft si Con Air.

Respectandu-si titulatura de blockbuster, banii chiar nu au fost cheltuiti in zadar. Libere de orice impuls economicos, efectele speciale complesesc, atat prin cantitate cat si prin sfidarea  logicii comune, in care un avion militar este aterizat de Sylvester Stallone intr-un tunel atat de ingust incat aripile aeronavei par a fi doar niste amarate accesorii detasabile.

Povestea, una clasica genului, este, bineinteles, o lupta pentru onoare si pentru respect, in care cei opt bad boys vor cauta cu orice pret sa isi razbune un prieten. Tanarul expendable cazut la datorie (Liam Hemsworth) reusise sa castige respectul mult mai experimentatilor sai colegi datorita abilitatilor sale de luptator. Disparitia lui atinge o coarda sensibila in inima, ce pare impietrita (sic!), a lui Stallone, si va stimula pe parcursul filmului cateva monoloage profunde si moralizatoare, in cuvinte alese (sic!), din partea acestuia.

Slava Domnului totusi ca atatea pachete de muschi pe metru patrat nu se iau foarte in serios, pentru ca, dincolo de lupta pentru onoare si de efectele speciale, Expendables 2 distreaza. Iar cireasa de pe tort este prilejul, destul de rar in filme, de a gusta un banc reusit cu Chuck Norris. Aparitiile sale sporadice salveaza gasca lui Stallone din situatii cel putin imposibile. Chuck este singurul, poate tocmai de aceea este si  lupul singuratic, care poate invinge un mini-batalion acompaniat si de un tanc. Aducerea lui Chuck in distributie a fost probabil cea mai inteligenta miscare pentru producatori si Stallone.

 

 

Comedia izbucneste in The Expendables 2 dupa momente lungi de incordare produsa de sunetul ravasitor de mitraliera care rabufneste intr-o proportie net superioara dialogului bleg si este sustinuta (auto)ironic / camp si de detalii ca desenele cool de pe avioane, mesajele smechere de pe tanchete, dialogurile cliseistice – ideale pentru a fi ironizate in timpul proiectiei si dupa.

Poate cel mai nereusit element al filmului este alegerea lui Van Damme ca si personaj negativ, cumva acestui maestru al high kick-ului nu i se potriveste cruzimea lucida, specifica unui geniu demonic, care ucide fara menajamente. Dar indiferent de rolul lui, Van Damme este un rival demn de luat in seama. Scena confruntarii finale, un deliciu pentru orice fan al genului, ii va pune fata in fata pe cei doi grei: Stallone vs Van Damme.

Bruce Willis si Arnold Schwarzenegger apar fugitiv pe parcursul filmului, dar isi au rezervata scena lor in cadrul inclestarii finale, cei doi meseriasi executand cam tot ce misca dintr-un Mercedes Smart fara usi. 

Per total, Expendables 2 este un spectacol la care merita sa asisti, din perspectiva distractiei pe care o ofera dar si a nostlagiei incipiente dupa o generatie intreaga de temerari ai misiunilor imposibile ce isi vor face curand iesirea de pe scena filmelor. 

Galerie video

SHARE
Articolul precedentPathless – Forecast
Următorul articolCéu – Bubuia
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here