The Eichmann Show


Premiera: 20 January 2015

Cand: 20 Jan 2015
0
637

The Eichmann Showpleacă de la eforturile jurnalistice ale realizatorilor de filme documentare care au vrut să filmeze procesul unui criminal nazist vinovat de moartea a milioane de oameni.

Paul Andrew Williams aduce în prim-plan documentarul făcut de regizorul Leo Hurwitz şi de producătorul Milton Fruchtman despre unul dintre cele mai mari procese legate de crimele din timpul Holocaustului. În rolurile celor doi protagonişti îi veţi putea vedea pe Anthony LaPaglia şi pe Martin Freeman. Regizorul vrea să le aducă un omagiu tuturor celor ce au reuşit să aducă la suprafaţă dramele înfiorătoare ale prizonierilor din lagărele de concentrare, ale căror mărturii şocante nu au fost crezute la sfârşitul războiului deoarece adevărul spus de ei arăta o parte incomodă a omului capabil să ducă ura până la extrem.

Procesul unuia dintre pilonii sistemului de exterminare nazist, Adolf Eichmann, a deschis o serie de încercări de a-i trage la răspundere pe criminalii de război ascunşi după înfrângerea naziştilor. Aducerea lui Eichmann în faţa judecătorului a dus la ceea ce s-a numit procesul secolului, urmărit de milioane de oameni, mulţi dintre ei auzind pentru prima oară despre chinurile suportate de evreii închisi în lagăre, după mulţi ani de tăcere. A fost pentru prima oară când supravieţuitorii au putut relata despre tot ce au îndurat în lagărele de concentrare.

Documentarul va putea fi văzut la BBC  Two începând cu data de 20 ianuarie 2015.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here