The Congress

0
932

In The Congress, Robin Wright, actriță americană trecută de prima tinereţe căreia i se oferă din ce în ce mai puţine roluri, primeşte o propunere controversată, dar tentantă: să îşi vândă imaginea în scopul creării unei versiuni virtuale a propriei persoane.

Suma primită în schimbul cedării  identităţii este suficient de mare pentru a-i asigura o existenţă lipsită de griji alături de fiul său, Aaron (Kodi Smit-McPhee), ce suferă de un handicap locomotor. În plus, noul său avatar are imensul avantaj de a nu îmbătrâni vreodată. Ca parte a înţelegerii, Wright va pierde toate drepturile asupra propriei imagini, fiindu-i interzis să mai joace vreodată în viaţa reală. Filmul îmbină pelicula cu animaţia, explorând consecinţele pe care le va avea acceptul lui Wright şi modul în care noua variantă digitală a acesteia va afecta atât viitorul actriţei, cât şi pe cei care vor urmări evoluţia avatarului său.

Filmul are la bază romanul The Futurological Congress (1971)  al scriitorului polonez Stanislaw Lem şi a avut premiera oficială în luna mai, în cadrul ultimei ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Da, personajul este interpretat de chiar actrița Robin Wright care, spre deosebire de rolul din film, are parte chiar de roluri din ce în ce mai interesante în ultimii ani. Ultimul este chiar rolul soției congresman-ului american din serialul House of Cards, acesta din urmă interpretat de Kevin Spacey.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here