The Butler


Premiera: 29 November 2013
0
619

Regizorul Lee Daniels revine pe marile ecrane cu pelicula The Butler. După mult lăudatul film Precious care a descoperit-o pe actrița Gabourey Sidibe, nominalizată la Premiile Oscar pentru rolul principal din această producție, Daniels revine cu un film bazat pe o poveste reală a majordomului Casei Albe, Eugene Allen, în film numindu-se Cecil Gaines și fiind interpretat de actorul Forest Whitaker.

Pelicula urmărește evoluția acestuia în timpul a opt președinții la Casa Albă, în perioada 1952 – 1986. Filmul vorbește, printre altele, despre problemele negrilor, dar și despre visul american și despre cum poți să învingi trecutul.

The Butlero aduce pe marele ecran,  din nou, după mai bine de 15 ani, de la filmul Beloved, pe binecunoscuta Oprah Winfrey care joaca rolul Gloriei, soția lui Gaines. Iar britanicul David Oyelowo îl interpretează pe Louies, fiul lui Gaines care în timpul revoltelor pentru drepturile negrilor devine un luptător al liberății acestora, lucru care îl pune într-o situație conflictuală cu tatăl său.

Alături de Forest Whitaker, Oprah Winfrey și David Oyelowo, din distribuție fac parte și actorii: Robin Williams care îl interpretează pe Dwight D. Eisenhower, Melissa Leo care o joacă pe Mamie Eisenhower, James Marsden care îl interpretează pe președintele John F. Kennedy – având-o pe actrița Minka Kelly în rolul soției sale, Jackie, John Cusack este Richard Nixon, iar Alan Rickman este Ronald Reagan, având-o pe Jane Fonda drept soția sa, Nancy.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here