The Artist


Premiera: 24 February 2012
0
651

The Artist este un film care are sanse serioase sa placa si cinefililor (pentru ca este un omagiu cinematografic adus filmului mut din perioada de sfarsit a anilor '20) dar si celor care merg la cinematograf pentru distractia oferita de un "feel good movie".

Filmul se concentreaza pe doua personaje jucate de extrem de carismaticii francezi: Jean Dujardin si Berenice Bejo. Cei doi interpreteaza in The Artist doi actori din perioada filmului mut de la Hollywood. Intre cele doua personaje apar scantei amoroase de la prima intalnire, dar amandoi sunt prinsi in scrierea finalului cinematografului mut (personajul lui Jean Dujardin) si in aparitia cinema-ului cu sunet (Berenice Bejo), iar povestea de dragoste are de asteptat.

In timp ce George Valentin (alter-ego al sex-symbolului filmului mut Rudolph Valentino), star al filmelor mute si personajul lui Jean Dujardin, intra intr-o perioada de uitare, personajul lui Bejo devine celebru. Odata cu insinuarea filmelor cu sunet, Peppy Miller (Berenice Bejo) devine starul noului mijloc cinematografic.

The Artist este un film "aproape" mut, avand si cateva scene cu sunet foarte bine alese. 

The Artist are 10 nominalizari la Oscar in acest an, al doilea dupa Hugo, filmul lui Martin Scorsese, cu 11 nominalizari.

Cei doi actori, Berenice Bejo si Jean Dujardin, impreuna cu regizorul francez Hazanavicius fac echipa veche. Hazanavicius i-a regizat pe cei doi in seria de comedii OSS 117 dedicata unui spion mai special, jucat de Dujardin. Cele doua filme din serie, Le Caire, nid d'espions si Rio ne repond plus, sunt satire reusite ale filmelor din genul James Bond.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here