Tartuffe sau Impostorul

Unde: Jean-Baptiste Moliere
Cand: 06 Mar 2015
Ora:19:00
0
718

Tartuffe sau Impostorul este o piesă scrisă de Moliere prezentată, la teatrul Metropolis, în versiunea scenică a regizorului Victor Ioan Frunză. Spectacolul, în versuri, este o adaptare la epoca actuală ce capătă, pe rând, accente comice, dramatice, și în cele din urmă, tragice.

Subiectul prezintă o familie normală, fericită care se dezbină din cauza unei pasiuni oarbe a tatălui (Orgon) pentru Tartuffe, un bigot care pretinde că vorbește în numele Divinității și pe care decide să îl ia sub ocrotirea sa. Familia lui Orgon descoperă treptat adevărata față a lui Tartuffe și nu se lasă escrocată de impostor, dar Orgon și mama sa par a fi hipnotizați de protejatul lor și îl pun mai presus de oricine.

Din distribuție fac parte actorii: Adela Mărculescu (Doamna Pernelle, mama lui Orgon), Sorin Miron (Orgon), Nicoleta Hâncu (Elmire, soția lui Orgon), Adrian Nicolae (Damis, fiul lui Orgon), Irina Bucescu (Marianne, fiica lui Orgon), Lucia Rus/Andrei Huțuleac (Valere, iubitul lui Marianne), George Costin (Turtuffe), Mădălin Bradea (Laurent, valetul lui Tartuffe), Elena Ghimpeteanu (Filipote, fată în casă).

Spectacolul se va juca vineri, 6 martie 2015, de la ora 19:00. Prețul biletelor este de 24.84 lei (online) și 21.60 lei (la casa de bilete).

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here