Summer Well 2013

0
645

Summer Well revine în 2013 cu un line-up de primă mână. Cap de afiş pentru ediţia de anul acesta a festivalului ce se va desfăşura în perioada 10-11 august pe Domeniul Ştirbey sunt trupele britanice The XX şi Suede.

 

UPDATE

The 1975 nu vor ajunge la Festivalul Summer Well 2013, datorita unor schimbari in programul turneului mondial pe care il sustin in acest an. Ar urma ca un viitor concert The 1975 in Romania sa fie stabilit cu alta ocazie.

Ei vor fi inlocuiti de cei de la Blood Red Shoes, o trupa de rock alternativ tot din Marea Britanie, cu 3 albume de studio la activ. Printre cele mai cunoscute melodii ale lor se numara It's Getting Boring By The Sea, parte din coloana sonora a filmului Scott Pilgrim vs. The World.

 

10 august

Programaţi să concerteze în prima zi de Summer Well pe Domeniul Ştirbey, The XX au fost nominalizaţi anul acesta în cadrul Brit Awards la categoria Best British Group, iar ultima piesă a trupei, Together, a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului The Great Gatsby. Albumul de debut din 2009 a fost inclus pe lista celor mai bune materiale discografice ale anului de publicaţiile Rolling Stone şi NME.

The Courteeners sunt cei care au compus Not Ninteen Forever, noul imn al echipei Manchester United. Foarte apreciată în Marea Britanie, trupa a început să câştige din ce în ce mai mulţi fani şi peste hotare, odată cu lansarea din 2013 a noului lor album, ANNA şi a single-urilor Lose Control şi Van Der Graaff.

The 1975 sunt cei care au compus hit-urile Chocolate şi The City. Trupa, aleasă să cânte în deschiderea  concertului Rolling Stones de la Londra, îşi va lansa noul album după concertul din România. The 1975 vor fi prezenți în cadrul celor mai importante festivaluri internaţionale din vara aceasta.

Pop's brightest hope, aşa cum i-a numit The Guardian pe cei de la Alunageorge, vor cânta pe scena Summer Well-ului melodii de pe noul album Body Music ce va fi lansat cu o lună înainte de festival.

Ultimul nume anunţat pentru concertele programate în prima zi a festivalului este cel al chitaristului Eugene McGuinness, cunoscut datorită hit-urilor Sugarplum, Lion sau Harlequinade. Albumul său The Invitation to the Voyage a fost apreciat de criticii de muzică din Marea Britanie, care l-au declarat pe McGuinness unul dintre cei mai talentaţi chitarişti din noua generaţie.

11 august

Cel mai important nume din programul celei de-a doua zile de Summer Well este Suede. Renumita trupă de brit-pop, recunoscută pentru concertele foarte bune, tocmai şi-a lansat albumul de comeback, Bloodsports. Melodiile de pe acest nou material, dar şi alte hit-uri ale trupei se vor auzi pe 11 august pe scena festivalului.

The Vaccines, una dintre formaţiile alese să cânte în deschiderea concertului Rolling Stones de la Londra, se întoarce în România pentru Summer Well. Ultimul album al trupei, Come of Age, a intrat pe locul I în topurile din Marea Britanie, iar în 2013, The Vaccines au fost nominalizaţi la Brit Awards pentru Best Live Act.

Alt nume din line up-ul de pe 11 august este cel al formaţiei Everything Everything, nominalizaţi la Mercury Prize 2013. Summer Well este doar unul dintre festivalurile la care vor participa membrii trupei în această vară, după Glastonbury, T in the Park, Benicassim, Isle of Wight.

Muzica celor de la Spector va completa lista concertelor din a doua zi a festivalului. Apreciaţi atât pentru carisma cât şi stil, Spector au fost descrişi ca o combinaţie deosebită între Roxy Music şi The Strokes, The Killers şi Kanye West.

The Family Rain sunt pe punctul de a lansa primul album produs de Jim Abbiss, cel care a colaborat cu Arctic Monkeys, IAMX şi Adele. Trust me… I'm a genius este primul single lansat, urmat de Pushing It, iar discul va fi lansat anul acesta de catre Mercury Records.

Pentru Summer Well se pot cumpăra doar abonamente valabile pentru ambele zile ale festivalului. Un abonament permite accesul unei singure persoane la festival, în ambele zile ale acestuia. Nu se vând bilete pentru fiecare zi de festival in parte.

Preţul unui abonament este de 129 lei în intervalul 15 mai – 15 iunie, 149 lei in intervalul 16 iunie – 9 august si 169 lei în zilele festivalului (pe 10 si 11 august abonamantele vor putea fi cumpărate doar de la intrarea în spaţiul festivalului).

Abonamentele pentru festival se gasesc in toate magazinele Orange şi online pe www.easytickets.ro și www.eventim.ro

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here