Suite Française

0
693

Scriitoarea Irène Némirovsky a reușit prin Suite Française să scrie un roman în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, despre Al Doilea Război Mondial. Deși Suite Française a fost publicat abia în 2004 el a fost terminat cu puțin timp înainte de moartea autoarei la Auschwitz.

Regizorul Saul Dibb (The Duchess) este cel care adaptează romanul pentru marele ecran, pornind de la un scenariu pe care îl semnează împreună cu Matt Charman.

Germanii au ocupat Parisul, iar pentru francezi războiul nu mai continuă decât la nivelul conștiinței fiecăruia, în aparență acceptându-i pe cuceritori. O trupă de soldați germani își stabilește cartierul general în Bussy, un sat al femeilor și copiilor, fiecare membru al garnizoanei fiind găzduit în câte o casă de-a localnicilor.

Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts) este repartizat în casa impunătoare a familiei Angellier, locuită acum doar de Madame Angellier (Kristin Scott Thomas) și nora acesteia, Lucile (Michelle Williams). Lor li se adaugă un locatar clandestin, Benoit (Sam Riley), urmărit pentru că ar fi omorât un soldat german. Suite Française prezintă o luptă în luptă: Lucile se zbate între iubirea pentru Bruno și datoria față de Benoit, în timp ce războiul continuă.

În film apar și Margot Robbie (The Wolf of Wall Street), Ruth Wilson (The Affair) și Tom Schilling (Generation War).
 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here