Stockholm


Premiera: 13 February 2015
0
659

Stockholm nu este un film despre capitala Suediei, ci despre un el şi o ea, numiţi simbolic Él şi Ella, care se întâlnesc undeva la o petrecere şi se îndrăgostesc. 

Intriga pare de-a dreptul banală dacă o rezumăm astfel, însă filmul îşi propune să exploreze prin intermediul celor doi protagonişti tocmai ce înseamnă a te îndrăgosti într-o lume tot mai superficială, în care nu mai există comunicare reală sau sinceritate. În filmul regizat de Rodrigo Sorogoyen, iubirea împrumută trăsăturile sindromului Stockholm, îndrăgostiţii nefiind decât victime care au dezvoltat un ataşament nesănătos faţă de călău.

Intregul film se sprijină pe prestaţiile foarte bune ale celor doi tineri actori : Aura Garrido şi Javier Pereira, care construiesc prin întrebările şi tăcerile lor o definiţie a iubirii moderne. Totuşi, nu doar jocul actorilor sau imaginile memorabile fac din Stockholm un film care merită văzut. Stockholm este un film diferit din toate punctele de vedere, inclusiv când vine vorba de finanţare. Pelicula a fost finanţată prin crowdfunding, motiv pentru care lista de mulţumiri de la final pare interminabilă. In ciuda bugetului mic, Stockholm a fost deja recompensat cu un premiu Goya pentru cel mai bun actor debutant şi cu încă două nominalizări pentru regie şi cea mai bună actriţă, dovedind că nu e nevoie de bugete exorbitante pentru a vorbi onest despre sentimente profund umane.

Filmul va putea fi văzut în România începând cu 13 februarie 2015.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here