Stagiunea de marti seara la Ateneul Roman – iunie 2013

0
779

Stagiunea de marți seară, desfășurată în Sala Mică a Ateneului Român, continuă în luna iunie cu două recitaluri programate pe 4 și 11 iunie. Primul va fi un recital de trompetă, ce va include piese de Joseph Haydn și George Enescu, iar cel de-al doilea, un recital cameral cu lucrări de Beethoven și George Gershwin.

Astfel, în seara zilei de marți, 4 iunie, tânărul Dumitru Dima Cernei, acompaniat de pianista Sorina Georgescu, te invită la un program care va debuta cu Legenda pentru trompetă și pian a lui Enescu, urmând Sonatina pentru trompetă și pian, semnată Jean Francaix, Rustiques de Eugene Bozza, o lucrare pentru trompetă a compozitorului contemporan Anthony PloggPostcards, încheind cu Concertul în mi bemol major pentru pian și trompetă semnat de Joseph Haydn.

În următoarea săptămână, te așteaptă un recital cameral susținut de Andrew Strietelmeier la vioară și Cole Burger la pian. Debutând cu Trivial Pursuits a lui Martin Kennedy – o lucrare de 8 minute pentru care compozitorul a primit în 2010 The ASCAP (American Society of Composers, Authors & Publishers) Foundation Rudolf Nissim Prize – seara va continua cu compoziția Road Movies (1995) de John Adams, urmând George Gershwin și ale sale Trei preludii pentru pian. În încheiere, vom putea asculta și Beethoven, anume Sonata în do minor, op. 30, nr. 2.

Biletele pentru concertele camerale se pun în vânzare cu o săptămână înaintea evenimentelor și au prețul cuprins între 15 și 25 de lei, categorie unică.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here