Spitalul comunal

Unde: Hristo Boicev
Cand: 30 Jan 2013
Ora:19:00
0
767

Din 4 mai 2012, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, se joaca Spitalul comunal, în regia lui Felix Alexa, cu ubicuul Marius Manole, Răzvan Vasilescu şi Marius Stănescu în rolurile principale. Piesa Spitalul comunal este scrisa de Hristo Boicev, cel mai cunoscut şi apreciat dramaturg bulgar contemporan, si se incadrandreaza in genul tragi-comic. Piesa incearca sa raspunda la intrebarea: unde se afla granita intre nebunie si normalitate.

Pe langa cei amintiti, din distribuţie fac parte Valentin Uritescu, Adela Mărculescu, Paul Chiribuţă, Raluca Aprodu si Florentina Ţilea.

Consideratii regizorale:

În universul tragi-comic creat de farsa-metaforă a lui Boicev descoperim propriile noastre angoase şi speranţe. Îi recunoaştem pe nebunii shakespearieni când comici, când tragici, într-un microcosmos al unei lumi ce se află într-o continuă căutare a echilibrului şi identităţii. Ne aflăm într-o lume unde situaţiile paradoxale devin comice tocmai datorită rupturii create între o speranţă iluzorie şi universul dur şi pragmatic al lumii în care trăim.

Fundalul muzical este oferit de un colind horror al Adei Milea.

Biletele costa 24,84 lei online si 21, 60 lei de la casa de bilete.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here