Spinning Plates

0
616

Spinning Plates este un film documentar, câștigător a numeroase premii ale audienței în cadrul festivalelor de film internaționale, a cărei poveste se învârte în jurul a trei restaurante și a familiilor care le dețin.

Fiecare dintre cele trei restaurante reprezintă un strat social diferit: restaurantul Alinea din Chicago, care deține trei stele Michelin și ocupă locul șapte în topul celor mai bune restaurante din lume, Breitbach’s Country Dining din Iowa, un restaurant cu o tradiție de 150 de ani și La Cocina de Gabby, un restaurant mexican din Arizona. Documentarul dezvăluie poveștile de viață ale proprietarilor, concentrându-se mai mult pe obstacolele cu care aceștia se confruntă. Grant Achatz este un bucătar-șef respectat, însă munca și pasiunea sa sunt amenințate de cancer. Restaurantul familiei Breitbach rezistă în continuare numai datorită legăturii puternice și respectului dobândit din partea comunității, iar familia Martinez riscă totul pentru a supraviețui și a-i asigura fiicei lor un trai decent.

Deși intenția regizorului Joseph Levy este de a arăta că există totuși asemănări între oamenii din spatele celor trei restaurante, atât de diferite unul față de celălalt, rezultatul final este un documentar în care este evidențiată și discrepanța între clasele sociale din America.  

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here