Spectacolul “Bal mascat” deschide stagiunea Operei Nationale

  0
  565

  Dupa ce a avut premiera la finalul stagiunii trecute,  spectacolul Bal mascat de Giuseppe Verdi este reluat in deschiderea sezonului 2012-2013.

  Un ballo in maschera este o opera in trei acte ce trateaza conspiratia impotriva regelui Suediei Gustav al III-lea, concretizata cu asasinatul acestuia la balul mascat unde este invitat.

  Giuseppe Verdi s-a inspirat pentru subiectul operei din piesa de teatru Gustav al III-lea (1833),al carei autor este dramaturgul francez Eugene Scribe. La randul sau, Scribe a imprumutat din realitate numai evenimentele principale (conspiratia, asasinatul), restul povestii fiind creatie proprie. 

  Premiera absoluta a operei lui Verdi a avut loc pe 17 februarie 1859, la Teatrul Apollo din Roma.

  In aceeasi formula ca cea de la inceputul verii, productia reprezinta o colaborare a regizorului de origine bulgara Plamen Kartalov cu dirijorul Iurie Florea si maestrul de cor Stelian Olariu.

  Invitatul special al acestei montari vine din partea Operei Nationale Romane Timisoara, anume tenorul Cristian Balasescu, care va interpreta rolul lui Riccardo. In spectacol ii vom putea urmari si pe baritonul Iordache Basalic (Renato) sau pe Silvia Sorina Munteanu (Aurelia).

  Preturile biletelor variaza intre si 65 de lei.

  SHARE
  Articolul precedentJubileul
  Următorul articolB-FIT in the Street
  Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here