Spectacol de flamenco, semnat de Leonor Leal

0
1007
Unde: Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti, Sala Studio

Cand: 10 Oct 2017
Ora:20:00

Una dintre cele mai bune dansatoare de flamenco -- Leonor Leal -- va reveni la Bucureşti. Aceasta va oferi un spectacol alături de de trei muzicieni spanioli: Alfredo Lagos (chitară), Antonio Moreno (percuţie) şi David Lagos (voce). Spectacolul intitulat Leonor Leal -- Recital de dans flamenco va avea loc pe data de 10 octombrie 2017, de la ora 20:00, la Sala Studio a T.N.B.

În spectacolul de la Bucureşti, Leonor Leal va reinterpreta istoria dansului flamenco,  prin oferirea unei viziuni personale asupra unor piese celebre semnate de artişti precum Antonia Mercé la Argentina, Vicente Escudero, Carmen Amaya, Antonio el Bailarín sau Mario Maya. Leonor Leal şi-a descoperit pasiunea pentru flamenco după ce a studiat iniţial dansul clasic. A dansat alături de mari companii şi trupe de flamenco precum cele ale maeştrilor, Antonio “El Pipa”, Andrés Marín, Javier Barón sau Cristina Hoyos.

Dansatoarei i se va alătura şi unul dintre cei mai buni chitarişti de flamenco din lume, Alfredo Lagos. Despre acest chitarist, scriitorul J.M. Caballero Bonald (Premiul Cervantes) spunea: Denotă o sensibilitate şi o tehnică cu adevărat admirabile. În el se împletesc perfect şcoala de flamenco din Jerez cu tendinţele cele mai avangandiste ale interpretării instrumentului naţional….

foto: Institutul Cervantes din Bucuresti

Spectacolul va fi completat de participarea marelui percuţionist, Antonio Moreno, venit din inima Sevillei. Acesta a realizat o punte între stilul muzicii clasice şi cultura flamenco. După ce a revoluţionat stilul flamenco, a devenit membru în compania dansatorului Israél Galván.

Stilul flamenco ar nevoie de o voce pătrunzătoare, care, în acest spectacol, îi aparţine lui David Lagos. Artistul a fost multipremiat în ţara natală şi este apreciat datorită abilităţii de a îmbina patru stiluri de cânt: alegrías, seguiriyas, malagueñas şi cartageneras.

Preţurile biletelor variază între 54 şi 76 de lei. Puteţi cumpăra bilete online de pe MyStage.ro sau de la agenţia de bilete a Teatrului Naţional  I.L. Caragiale, luni (10:00 -- 16:00) şi marţi -- duminică (10:00 -- 19:00).

Maya Fridman & Leonor Leal - Cello & Flamenco Dance(live @TivoliVredenburg Utrecht)

LYTE video

Citeşte şi The Dancer (La Danseuse) -- Povestea unei dansatoare vizionare din vechiul Paris, într-un spectacol uluitor

Tangou pentru Lisandra – Dansăm pentru a dezgropa trecutul

La Danseuse (The Dancer) – Povestea unei vizionare din vechiul Paris, intr-un spectacol uluitor

Tangou pentru Lisandra – Dansam pentru a dezgropa trecutul

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here