SoNoRo 2011 – Festival de muzica

  0
  918

  Editia a sasea a festivalului SoNoRo (5- 16 noiembrie) inseamna 12 seri interesante de muzica de camera, fiecare marcand un spectacol intr-o sala de concert diferita din Bucuresti (poate cele mai "exotice" din punctul de vedere al concertelor fiind Palatul Cotroceni si Palatul Bragadiru).

  SoNoRo va fi dedicat in acest an lumilor noi si, implicit, Americii si jazzului: Benjamin Schmid Jazz Trio, trioul vienez care se simte la fel de confortabil in muzica clasica si in jazz, va improviza in stil manouche si nu numai pe 6 noiembrie;  tot la capitolul classic meets jazz, saxofonistul newyorkez Daniel Schnyder va fi prezent la SoNoRo in concertele de pe 9 noiembrie si 12 noiembrie atat ca instrumentist, cat si cu compozitii proprii. Poti asculta mai jos muzica lor si a altor muzicieni invitati la SoNoRo.

  America va fi prezenta in festival si cu compozitii reprezentative, semnate de clasicii Duke Ellington si Gershwin, dar si de Antonin Dvořák, inspirat in compozitii de calatoria peste Atlantic, si Philip Glass, compozitor american de muzica minimalista. Romanca Luiza Zan va canta si ea jazz in seara de 12 noiembrie la Ateneu.

  La SoNoRo vor mai fi prezenti Cvartetul Casal (din Zürich) cu un program Mozart, Haydn, Scarlatti, Telemann, pianistul lituanian Petras Geniušas, care va ilustra muzical cu improvizatii filmul-documentar Life In A Day (produs de Ridley Scott si realizat din filmulete postate pe YouTube), ce va avea o proiectie speciala in cadrul festivalului, pe 16 noiembrie, in ultima seara a SoNoRo la Bucuresti.

  Asa cum ne-a obisnuit SoNoRo, artistii nominalizati vor canta, ca si muzicienii traditionali ai festivalului (precum pianista Diane Ketler), in formula proprie dar si in formule noi, impreuna cu alti muzicieni prezenti la SoNoRo. Vor fi interactiuni muzicale interesante si vii.

  Sambata, 5 noiembrie 2011, 19:00, Palatul Cotroceni

  Concert de deschidere cu Diana Ketler la pian, Benjamin Schmid la vioară, Răzvan Popovici la violă, Adrian Brendel la violoncel. In program Mahler, Schönberg, Brahms. Intrarea se va face numai pe baza de invitatie.

  Duminica, 6 noiembrie 2011, 20:00, The Ark

  Jazz-itcu Benjamin Schmid Jazz Trio (Benjamin Schmid la vioară, Stian Carstensen la acordeon, Georg Breinschmid la contrabas). Improvizatii dupa Bach, Grappelli, Cole Porter, Kurt Weil, Breinschmid. Biletele costa 40lei pret intreg si 20lei pret redus*.

  Luni, 7 noiembrie 2011, 19:30, Cercul Militar Național

  A fost odata… cu Diana Ketler /pian, Polina Leschenko /pian si sase instrumente de coarda. In program Rachmaninov, Dvorak, Dohnanyi. Biletele costa 70lei pret intreg, 35lei redus*.

  Marti, 8 noiembrie 2011, 19:30, Catedrala Sf Iosif

  The Birth of String Quartet cu Cvartetul Casal si Stefano Bagliano (flaut dulce). In program Mozart, Scarlatti, Haydn, Telemann. Intrarea gratuita.

  Miercuri, 9 noiembrie 2011, 19:30, Cercul Militar Național

  I had a dream cu Cvartetul Casal, Daniel Schnyder la saxofon, Diana Ketler si Polina Leschenko la pian, opt instrumente de coarda si Reto Bieri la clarinet. In program Daniel Schnyder, Dvorak, Debussy, Korngold, Horace Silver, Alfred Schnittke. Biletul intreg costa 70lei, redus, 35lei*.

  Vineri, 11 noiembrie 2011, 20:00, Palatul Bragadiru

  New Worlds cu Daniel Schnyder, Cvartetul Casal, Diane Ketler la pian si inca noua instrumentisti. In program Daniel Schnyder, Dvorak, Dohnanyi. Biletele costa 100lei, pret intreg, si 50lei, pret redus*.

  Sambata, 12 noiembrie 2011, 19:00, Ateneul Roman

  Zoom in cu cantareata de jazz Luiza Zan, Cvartetul Casal, plus inca 11 instrumentisti. In program Vivaldi, Daniel Schnyder, Duke Ellington, Sostakovici, Philip Glass, Gershwin, Manuel de Falla. Biletele costa 100lei/categoria I, 70lei/categoria II si 35lei reduse*.

  Duminica, 13 noiembrie 2011, 11:00, Biblioteca Centrala Universitara

  Rising Stars Matinée cu bursierii SoNoRo Interferente 2011. In program Rachmaninov, Sostakovici, Beethoven. Intrarea gratuita.

  Duminica, 13 noiembrie 2011, 19:00, Teatrul National Bucuresti

  Lisztomania cu Petras Geniušas, Diane Ketler, Mara Dobrescu si Adela Liculescu la pian, Andrej Bielow la vioară, Răzvan Popovici la violă, David Cohen la violoncel. Actrita Maria Dinulescu va citi fragmente din scrierile lui Liszt. Biletele costa 60lei pret intreg si 30lei pret redus*.

  Luni, 14 noiembrie 2011, 19:00, Banca Nationala

  Reflectii imagini in nisip. In aceasta seara pictorul Raphaël Thierry va picta pe nisip pe compozițiile lui Sven Renemanis, interpretate de Mara Dobrescu si Diana Ketler la pian, Andrej Bielow la vioară, Răzvan Popovici la violă, David Cohen la violoncel si Reto Bieri la clarinet. Intrarea se face numai pe bază de invitație.

  Marti, 15 noiembrie 2011, 19:30, Muzeul National de Arta

  SoNoRo Interferente 2011 in care vor interpreta Diane Ketler si Petras Geniušas la pian, Razvan Popovici la viola, Julian Arp la violoncel si Andrej Bielow la vioara, impreuna cu bursierii SoNoRo Interferente 2011. In program Rachmaninov, Sostakovici, Brahms, Dvorak. Bilet intreg 40lei, redus* 20lei.

  Miercuri, 16 noiembrie 2011, 19:30, ArCuB

  Life in A Day, adica proiectia filmului cu acelasi nume, produs de Ridley Scott, creat din întregistrări trimise de utilizatori ai Youtube. Improvizeaza pianistul Petras Geniušas. Intrarea este 25lei, cu pret redus* 15lei.

  Biletele se pot cumpara pe www.eventim.ro, din librariile Humanitas si Carturesti si in magazinele Domo, Germanos, Vodafone si Orange. Exista si posibilitatea cumpararii unui abonament de 430lei care inseamna intrarea la noua concerte (210lei abonament redus*).

  Din pacate, preturile sunt exagerate. Intotdeauna SoNoRo a fost destul de scump, dar in acest an preturi le sunt aproape imposibile. In situatia in care un bilet la concertul unei orchestre la Festivalul Enescu costa 70lei (bilet categoria I), la SoNoRo platim aceiasi  bani pentru o formula camerala, mult mai restransa.

  *pentru elevi, studenti, pensionari

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here