Société Réaliste: Empire, State, Building


Cand: 20 Sep - 01 Nov 2012
Ora:19:00
0
908

Incepand cu saptamana aceasta si pana pe 1 noiembrie, MNAC gazduieste o expozitie care interpreteaza ironic structurile de putere politica manifeste in arhitectura, arta, istorie sau a structurilor de putere impuse de stiinta. Expozitia  se numeste  Empire, state, building si este semnata de grupul Société Réaliste, alcatuit din ungurul Ferenc Gróf si francezul Jean-Baptiste Naudy.

Expozitia de la Bucuresti, Empire, state, building, trateaza mai ales expresiile estetice ale puterii vizibile in cadrul constructiilor din spatiu public, tintind catre o mai buna intelegere a punctelor de intalnire dintre cultura si politic.

Mijloacele de comunicare vizuala angajate de figuri ale autoritatii – diferite institutii, companii, guverne, lideri – sunt deconstruite de catre Gróf si Naudy, piesele lor incluzand o varietate de materiale si obiecte prin care se desfasoara comunicarea tacita dintre om si puterea abstracta ce il guverneaza. Analiza porneste de la semne, simboluri, embleme si logo-uri pana la harti, monumente si cladiri. 

Empire, state, building se deschide pentru public joi, 20 septembrie, la ora 19:00, vernisaj la care vor participa si cei doi artisti.

De vineri, 21 septembrie, expozitia poate fi vizitata intre orele 10:00 si 18:00.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here