Sleeping Beauty

0
620

Sleeping Beauty este o drama erotica scrisa si regizata de Julia Leigh, aflata la primul lung-metraj.

Sleeping Beauty este unul dintre filmele ciudate ale lui 2011. O studenta ajunge sa se prostitueze in lipsa banilor care sa o ajute sa se sustina in facultate. Pana aici nimic iesit din comun, in sensul de nemaiauzit in film. Dar forma pe care o alege pentru a se prostitua este ciudata si decadenta.

In prima faza serveste la masa in casele unor bogati australieni blazati si in varsta, impreuna cu alte fete. Odata depasita aceasta etapa de acomodare, matroana (o femeie foarte educata si stilata, de altfel) ii propune sa fie adormita complet cu ajutorul unei potiuni. In timpul somnului, ar urma sa fie lasata la propriu pe mainile unor barbati. Singura regula: penetrarea nu este acceptata.

Urmeaza niste scene ciudate, in care femeia tanara si fragila apare si mai neajutorata, fiind adormita in bratele unor impotenti in varsta, unii nostalgici dupa tinerete, altii resentimentari dupa trecerea ei. Postura in care singura accepta sa fie pusa este alienanta pentru privitor, fiind de fapt singurul lucru cu adevarat interesant din film.

In prima instanta, rolul prostituatei ar fi trebuit jucat de Mia Wasikowska, dar aceasta a anulat angajamentul pentru rolul din Jane Eyre, rolul revenindu-i lui Emily Browning, pana acum distribuita numai in filme extrem de comerciale.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here