ShortsUp – Weekendul comediei scurte


Cand: 01 Feb - 02 Feb 2014
0
521

Selfie – cuvântul anului 2013 conform dicționarelor Oxford – vine la pachet cu dependența de rețele de socializare și narcisismul. Plecând de la întrebarea Cât de departe poți merge pentru a te face remarcat?, a doua ediție ShortsUp Weekendul Comediei Scurte ne servește un umor mai delicat: gluma suntem chiar noi. 

Filmele din program au făcut turul festivalurilor de specialitate, fiind distinse cu numeroase premii. Dictatorul (R: Andreas Henn), propunerea Germaniei, are premiera în prima seară a Weekendului Comediei Scurte și reprezintă o pendulare plină de umor între adevăr istoric și minciuni nebunești. Imprevizibilul este elementul cheie și în cazul scurtmetrajului Am depășit recordul (R: Ryan Velásquez). Jonathan Woodbridge vrea să-și impresioneze părinții, preferabil înainte să împlinească 12 ani – numai că toți frații lui sunt genii.

Impresia lăsată celor din jur este și preocuparea lui Mathieu, protagonistul filmului Nu mă uita. El este atât de obsedat de sine încât vrea mai mult decât recunoaștere din partea semenilor, vrea să fie memorabil. La polul opus, în Cum să faci totul de unul singur (R: Selma Vilhunen), o mamă descoperă că singura persoană cu adevărat importantă este ea însăși, filmul fiind nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj. În Din  dragoste pentru divinitate (R: Joe Tucker), Graham încearcă să găsească o cale de mijloc între credință și un comportament neortodox. La fel de metaforică  este și animația minimalistă Banane (R: Aaron Rosenbloom): o banană își pune întrebări existențiale, iar răspunsurile sunt de-a dreptul ilare.

Weekendul Comediei Scurte are loc pe 1 și 2 februarie, la Cinema Patria, începând cu orele 20:00. Proiecțiilor de film li se adaugă expoziția de artă vizuală Imbold Pop-up Gallery, pentru a completa tabloul unei lumi în care preocuparea majoră e sinele.

Biletele sunt disponibile în avans pe MyTicket și Eventim la prețul de 25 RON pe seară, 40 RON abonamentul pentru ambele seri. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here