Shadow Dancer


Premiera: 15 March 2013
0
521

Prezentat în premieră la ediţia din 2012 a Festivalului de film Sundance, pelicula Shadow Dancer reprezintă o adaptare a romanului omonim al scriitorului Tom Bradbury, cel care semnează şi scenariul filmului.

Andrea Riseborough, Gillian Anderson şi Clive Owen sunt protagoniştii producţiei descrise de publicaţia Empire ca "un film de spionaj dramatic, inteligent şi emoţionant". Riseborough o interpretează pe Colette McVeigh, membră a Armatei Republicane Irlandeze (IRA), provenind dintr-o familie în care loialitatea faţă de această organizaţie este mai presus de orice. Prinsă de agentul MI5 Mac (Clive Owen) în timp ce încearcă să infiltreze o bombă în reţeaua londoneză de metrou, Colette va fi forţată să devină informator al serviciilor secrete britanice, în primul rând pentru a proteja viaţa fiului său.

Filmul a fost proiectat şi în cadrul ediţiei din 2012 a Festivalului de la Berlin, iar Andrea Riseborough a câştigat premiul galei British Independent Film pentru cea mai bună actriţă în rol principal. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here