Serialul The Good Wife – in ciuda titlului, cu totul altceva decat Desperate Housewives

0
1899

Un politician își anunță demisia din cauza escapadalelor amoroase, având-o pe soție alături. Vă sună cunoscut? Probabil pentru că subiectul politicianului infidel care, totuși, nu-și pierde suportul familiei este unul des întâlnit în politică, mai ales cea americană și a fost, nu de puține ori, subiectul unor producții cinematografice. Scandalurile care i-au avut drept protagoniști pe Bill Clinton, Dick Morris sau Eliot Spitzer i-au inspirat pe Robert și Michelle King să realizeze serialul The Good Wife. Cei doi producători au fost atrași de acest subiect printre altele și pentru că în toate aceste scandaluri soțiile înșelate sunt avocate. Și toate și-au găsit refugiul în muncă după scandalurile sexuale în care au fost implicați soții.

Acțiunea din The Good Wife o are în centru pe avocata Alicia Florrick, interpretată de actrița Julianna Margulies, al cărei soț Peter Florrick, jucat de actorul din Sex and the City, Chris Noth, este fostul procuror general al statului Cook Country intrat la închisoare ca urmare a unui scandal sexual și de corupție. Între timp, Alicia se întoarce la viața profesională pe care o părăsise acum mai bine de 12 ani pentru a avea grijă de cei doi copii Zach (Graham Phillips) și  Grace (Makenzie Vega).

Serialul reușește să îmbine perfect elementele de avocatură cu amănunte din viața personală a personajelor. Astfel, pe de o parte avem procesele cu subiecte diverse și interesante de la crime pasionale, afaceri de corupție, la discriminări de gen din lumea militară americană, la furturi. Pe de altă parte, suntem martorii unor povești amoroase în continuă schimbare. Toate personajele au o poveste bine ascunsă în spatele costumelor scumpe. Alicia este implicată într-un triunghi amoros cu Peter și șeful său, Will Gardner (Josh Charles) cu care a fost colegă în studenție.

Serialul soților King a reușit să se impună încă de la primul sezon. Fiecare sezon a ocupat un loc în top 10 al celor mai bune seriale realizat de revista Time. În SUA, a reușit, încă de la primul sezon, să adune mai mult de 10 milioane de telespectatori. Succesul serialului se bazează, pe lângă scenariu, pe o distribuție foarte bună. Pe lângă Julianna Margulies care a câștigat un premiu Emmy și un Golden Globe, au fost remarcate Archie Panjabi și Martha Plimpton, fiecare câștigătoare a unui premiu Emmy. În serial apar și Christine Baranski (pe care ne-o amintim din Mamma Mia! și din serialul Law and Order), Denis O’Hare, Dick Latessa și Joanna Gleason, toți distinși cu premiul Tony pentru rolurile lor din teatru.

Sezonul al doilea din The Good Wife este difuzat acum pe canalul Diva Universal, câte două episoade în fiecare zi de luni până vineri, de la 9.00, respectiv 14.00.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentModern Dance with Cage & Aviary/ Khidja
Următorul articolThe Good Wife – trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here