Se deschide noua stagiune a Filarmonicii George Enescu la Ateneu

0
704

Pe 25 septembrie s-a terminat Festivalul Enescu dar, pentru cei care nu vor sa isi piarda "antrenamentul" de ascultator de muzica simfonica live, joi, 6 octombrie, incepe in forta stagiunea 2011-2012 a Filarmonicii George Enescu.

Programul de joi, repetat si vineri, ca intotdeauna, cuprinde Simfonia IXa de Mahler, Filarmonica fiind condusa de dirijorul roman Camil Marinescu. Marinescu a fost dirijor permanent al orchestrei Filarmonicii Moldova din Iasi, al Operei Nationale Bucuresti si dirijor permanent-invitat al Orchestrei Simfonice Berlin. A fost invitat sa dirijeze de-a lungul timpului multe orchestre internationale, alaturi de care a inregistrat integrala creaţiilor simfonice de Enescu, A. Bruckner, Mozart, Schubert, Beethoven, Debussy, R. Strauss şi Ravel.

Recomandarea noastra este concertul simfonic din 27 si 28 octombrie, cand Horia Andreescu, dirijorul permanent al Filarmonicii, il va avea la pupitru. Programul este structurat in doua parti: una din cele mai populare compozitii ale lui Alban Berg: Concertul pentru vioara si orchestra si piesa pentru orchestra La boutique fantasque, muzica de balet scrisa de Ottorino Respighi plecand de la compozitii ale lui Rossini.
Compozitia lui Berg nu e pentru toate urechile, dar daca esti pasionat sau vrei sa te familiarizezi cu sunetul dodecafonic o poti asculta cu incredere. Solistul serii va fi violonistul francez David Grimal. Daca nu gusti stilul lui Berg, poti veni in pauza spectacolului la partea a doua a concertului, mult mai diafana (La boutique fantasque – Magazinul magic de jucarii).

Alte concerte din aceasta luna sunt:

– serile spaniole de pe 13-14 octombrie in care Orchestra va fi condusa de Enrique Garcie Asensio intr-un program integral spaniol, incluzand popularul Concert de Aranjuez si Manuel de Falla

-recitalul lui Dan Grigore impreuna cu Orchestra condusa de Misha Katz pe 20 si 21 octombrie. In program Beethoven (Concertul nr. 4 pentru pian si orchestra) si muzica baletului Brahms-Schonberg (adica cvartetul pentru pian nr. 1 scris de Brahms si reorchestrat de Schoenberg in 1937 pentru o reprezentatie gandita de maestrul al baletului, Balanchine).

Pe langa aceste concerte simfonice, in octombrie la Ateneu poti vedea concerte camerale si un concert coral. Pentru mai multe detalii despre program mergi aici.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here