Scurt/4: Istorii de inimă neagră


Premiera: 28 November 2014
0
717

Scurt/4: Istorii de inimă neagră este un omnibus reunind patru scurtmetraje românești independente recente. Este vorba de: O lume nouă (R: Luiza Pârvu, selecție oficială Festival de Brest 2014), Trece și prin perete (R: Radu Jude, mențiune specială „Quinzaine des realisateurs” – Cannes 2014), Kowalski (R: Andrei Crețulescu, „Cel mai bun scurtmetraj” – Zagreb Film Festival 2014) și Să mori de dragoste rănită (R: Iulia Rugină, „Cel mai bun scurtmetraj românesc” – TIFF 2014).

Ideea pentru acest omnibus a luat naștere la ediția de anul acesta a TIFF, cele patru scurtmetraje fiind selectate în cadrul competiției Zilele Filmului Românesc.

Liantul dintre cele patru scurtmetraje îl reprezintă tematica abordată: deși poveștile sunt diferite, se vorbește de viață, dragoste și, mai ales, de moarte.  

O lume nouă spune povestea unor emigranți români din Pennsylvania anului 1908, pe când în centrul scurtmetrajului lui Radu Jude, Trece și prin perete, se află Sofia, o fată care nu poate dormi din cauza vecinilor ce plâng la priveghiul unui tânăr. Kowalski este format dintr-un plan-secvență în care trei bărbați vorbesc într-un pub și ajung la o concluzie sângeroasă. Iar scurtmetrajul Iuliei Rugină, Să mori de dragoste rănită, formează un univers suprarealist, cu personaje și întâmplări stranii. 

Omnibusul Scurt/4: Istorii de inimă neagră va avea premiera în România pe 28 noiembrie 2014.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here