Saptamana filmului din vestul Chinei

0
623
Unde: Cinemateca Eforie, Cinemateca Union

Cand: 12 Apr - 15 Apr 2018 Ora:20:00

Între 12 aprilie şi 15 aprilie 2018 poţi vedea filme chinezeşti la Cinemateca Eforie şi la Cinemateca Union. Filmele sunt selectate din rândul celor proiectate în cadrul Festivalului Internaţional de Film Silk Road. Ceremonia de deschidere marchează şi începutul parteneriatului dintre festivalul chinez Silk Road şi Transilvania International Film Festival, în prezenţa lui Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

Săptămâna filmului din vestul Chinei va fi deschisă de pelicula intitulată Câinele de vânătoare (The Blood Hound), regizată de Jianhua Lin. Thrillerul, care îţi va prezenta China sălbatică, va putea fi văzut la Cinemateca Eforie, pe 12 aprilie, de la ora 20:00. La deschidere vor fi prezenţi regizorul Jianhua Lin şi actriţa Zhao Tingting. Filmul a câştigat Premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul Internaţional de Film Silk Road, Silver Award la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal, în secţiunea dedicată filmului chinezesc, şi trofeul Golden Angel la Chinese American Film Festival.

Săptămâna filmului din vestul Chinei se va muta în weekend la Cinemateca Union. Aici, de vineri până duminică, vor fi proiectate filmele Crested Ibis / Pasărea Ibis (regia Liang Qiao), Song of the Phoenix / Cântecul Phoenix (regia Tianming Wu), Born in China /Suntem născuţi în China (regia Lu Chuan) şi Kung Fu Yoga (regia Stanley Tong).

Filmul Pasărea Ibis prezintă călătoria de reîntoarcere în ţinutul natal a unui jurnalist venit să scrie despre frumuseţile naturale ale Chinei. Ajuns în localitatea natală, acesta va descoperi nişte secrete răvăşitoare. Filmul a primit trofeul pentru cel mai bun film la Festivalul de la Moscova.

Prăpastia dintre China modernă, a metropolelor în continuă expansiune, şi China rurală devine tema filmului Cântecul Păsării Phoenix. În centrul filmului este un personaj îndrăgostit de sunetul instrumentelor tradiţionale. Dorind să îşi facă o trupă, acesta descoperă că tot mai mulţi compatrioţi au dat uitării muzica veche a Chinei.

SONG OF THE PHOENIX trailer

LYTE video

Pentru iubitorii de animale, organizatorii au pregătit filmul Born in China. Regizorul Lu Chuan surprinde scene din viaţa unor animale ce populează pădurile Chinei, printre care urşii Panda, leopardul şi maimuţa.

Born in China Official 'Earth Day' Trailer (2017) - Disneynature Documentary HD

LYTE video

Fanii lui Jackie Chan se vor bucura de filmul Kung Fu Yoga, regizat de Stanley Tong. Actorul joacă rolul unui arheolog care trebuie să înfrunte nişte băieţi răi ce vor să pună mâna pe o comoară indiană.


LYTE video

 

Program:

Joi, 12 aprilie, ora 20:00 – Câinele de vânătoare

Vineri, 13 aprilie, ora 20:00 – Pasărea Ibis

Sâmbătă, 14 aprilie, ora 18:00 – Cântecul Păsării Phoenix

Sâmbătă, 14 aprilie, ora 20:00 – Născut în China

Duminică, 15 aprilie, ora 20:00 – Kung Fu Yoga

La filmul care va deschide festivalul accesul este gratuit. Preţul unui bilet pentru celelalte filme este de 5 lei.

Citeşte şi Favorita – China unei concubine legendare

Favorita – China unei concubine legendare

SHARE
Articolul precedentBucharest Coffee Festival 2018
Următorul articolZile de Film Argentinian
mm
Pragmatica la ora 9, visatoare dupa 6. Ma infrupt cu lacomie din carti si ador sa vad un film la cinemateca. Imi place sa calatoresc prin ochii mintii, in timpul unui festival de film sau bucurandu-ma de o carte. Nu as putea trai fara arta, ceai sau filme. O zi in care sa nu povestesc despre o carte sau despre un film bun e una pierduta.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here