Salonul International de Carte Bookfest 2013


Cand: 29 May - 02 Jun 2013
0
663

În perioada 29 mai2 iunie 2013 va avea loc la Romexpo cea de-a opta ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Poate cel mai apreciat eveniment de carte cu deschidere internațională de la noi, Bookfest va sărbători în 2013 cultura și literatura germană, având nu una, ci trei țări invitate – Germania, Elveția și Austria – în cadrul unui program inițiat de Târgul de Carte de la Frankfurt: Trei țări, aceeași limbă.

Ca în fiecare an vei găsi noutăți editoriale din toate domeniile, fie că vorbim de literatură contemporană, cărți de specialitate, manuale și cărți pentru copii, dicționare, muzică, jocuri sau filme, dar vei putea participa și la întâlniri, dezbateri sau conferințe cu autori români și străini  (de pildă, seminarul practic Marketing editorial cu buget de criză, dezbaterea Books or Bites: Ce înseamnă, de fapt, Digital Publishing? sau o masă rotundă pe tematica volumului Scriitori germani din România de după 1945 de Olivia Spiridon.)

Printre personalitățile autohtone prezente la Bookfest 2013 se numără Lucian Boia, Emil HurezeanuRadu Beligan, care își va prezenta volumul Intre acte, Dan Chișu  volumul Garsoniera din padurea de macarale) sau Neagu Djuvara, participând de asemenea cu ocazia lansării volumului O scurtă istorie ilustrată a românilor.

Mai multe detalii despre invitații străini ai acestei ediții – scriitori, editori, traducători, jurnaliști și ilustratori germani, elvețieni sau austrieci – sunt disponibile pe site-ul Bookfest.

Programul complet al târgului de carte nu e încă disponibil, dar cel al manifestațiilor din cadrul proiectului Trei țări, aceeași limbă există pe blogul evenimentului, găzduit de Institutul Goethe.

Miercuri (29 mai) și joi (30 mai), Bookfest va putea fi vizitat între orele 10:00 – 20:00, vineri (31 mai) și sâmbătă (1 iunie) între orele 10:00 – 22:00, iar duminică (2 iunie), între orele 10:00 – 20:00. 

Intrarea va fi liberă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here