Salinger

0
972

În ianuarie 2010, la vârsta de 91 de ani, J.D. Salinger moare. În cei 30-40 de ani anteriori, autorul a devenit cunoscut atât pentru opera sa restrânsă de romane şi nuvele, printre care şi De veghe în lanul de secară precum şi pentru decizia sa de a se retrage din societate, pentru a trăi o viaţă privată dusă la extrem.

Deşi după moartea celebrului autor, atât o fostă iubită, Joyce Maynard, cât şi fiica sa, Margaret, au scris mult dezbătute memorii legate de Salinger, suficient mister, precum şi posibilitatea unor manuscrise nedescoperite au lăsat uşa deschisă pentru noul documentar lansat în 2013,  Salinger.

Salinger, ce va avea premiera în America pe 6 septembrie, este munca de 9 ani a scriitorului Shane Salerno (cunoscut pentru filme ca Alien vs. Predator, Requiem şi Armageddon).

În rol de regizor, scriitor şi producător al documentarului, Salerno promite revelaţii fără precedent despre unul dintre cei mai privaţi scriitori ai epocii moderne, reuşind să atragă nume importante de la Hollywood pentru a face parte din distribuţia sa, precum Philip Seymour Hoffman, Edward Norton şi John Cusack.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here