Romania International Film Festival 2013

0
613

A noua ediție Ro-IFF începe pe 30 septembrie și va continua până pe 6 octombrie la Cinemateca Română, Sala Union. În cele două categorii competiționale, CineBlackSea și Women in Cinema, au fost selecționate opt filme cu „experiență” festivalieră, urmând ca, într-o schimbare binevenită de ritm, câștigătorii să rămână la latitudinea publicului.

 


 

Categoria CineBlackSea cuprinde filme ale unor cineaști din zona Mării Negre, colaborări între Turcia, Rusia, Bulgaria și Georgia și țări precum Germania sau Franța.

Programul CineBlackSea:

Vineri, 4 octombrie, ora 13:00 – Silent Souls. Filmul lui Alexey Fedorchenko tratează atât moartea unei soții iubite (și de soț și de cel mai bun prieten al acestuia), cât și cea iminentă a tradițiilor tribului Merjan.

Sâmbătă, 5 octombrie, ora 14:30 – In Bloom. Candidatul Georgiei la premiile Oscar din 2013, filmul  Nanei Ekvtimishvili și al lui Simon Gross este un coming of age pe fundalul unor conflicte armate.

Sâmbătă, 5 octombrie, ora 16:00 – Watchtower (R: Pelin Esmer). O femeie și un bărbat care trăiesc izolați de lume sunt aduși de soartă împreună, într-o confruntare a secretelor și a dorinței de vindecare.

Sâmbătă, 5 octombrie, ora 18:15 – Sunnyside. Părintele Zlatan încearcă să-i reunească pe ultimii supraviețuitori ai unui sat înghițit de ape. Rezultatul este o comedie „internațională” despre destin în viziunea regizorului Iliya Kostov.

 


 

Women in Cinema, singura competiție din România care adună exclusiv femei-regizor, cuprinde în acest an patru filme și tot atâtea viziuni aparte pliate pe genuri diverse, de la comedie la dramă, de la thriller la mistery psihologic.

Programul Women in Cinema:

Miercuri, 2 octombrie, ora 18:00 – Under The Rainbow. Filmul regizoarei Agnes Jaoui este în esență un ensemble movie care întoarce pe dos povestea Cenușăresei, cu umor și elemente din Scufița Roșie.

Joi, 3 octombrie, ora 18:00 – The Other Side Of Sleep (R: Rebecca Daly). Arlene, somnambulă, se trezește prinsă în mod surprinzător (pentru ea) într-un caz de crimă. Încercările ei disperate de a stabili o conexiune cu familia victimei, de a nu adormi și de a-și păstra sănătatea mintală sunt urmărite din umbră.

Vineri, 4 octombrie, ora 15:00 – In The Name Of… (R:  Malgorzata Szumowska) abordează conflictul dintre vocație și iubire, când între cele două se ridică umbra jurământului de castitate.

Vineri, 4 octombrie, ora 17:00 – Glory – A Tale of Mistaken Identities (R: Isabel Kleefeld). După ce primește mai multe apeluri de la oameni care caută pe altcineva, un bărbat decide să-și asume identitatea celui sunat, în timp ce un scriitor se confruntă cu rebeliunea personajului său feminin.

 


 

Biletul costă 5 RON. Mai multe informații și programul filmelor prezentate în afara competiției găsiți aici

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here