Revizorul


Cand: 05 Apr - 06 Apr 2014
Ora:19:30
0
757

Pe 5 și 6 aprilie, la Teatrul Național București, se joacă spectacolul care a inaugurat noua sală Studio – Revizorul, o adaptare în cheie contemporană a textului omonim al lui Gogol, semnată de Felix Alexa.

Într-un orășel de provincie primarul și acoliții lui corupți se confruntă cu o problemă neașteptată atunci când află că un revizor din Capitală le va face o vizită „sub acoperire”. Singura soluție este mita. Lucrurile se complică însă când întregul oraș îl ia drept revizor pe un coate-goale venit să se căpătuiască în provinice. Caracterul universal al scrierilor lui Gogol este evidențiat de faptul că inovațiile lui Alexa nu afectează acest nivel al piesei: subiectul este încă extrem de actual.

Muzica este grandioasă, în constrast cu josnicia caracterelor ilustrate pe scenă: Lacul lebedelor de Ceaikovski, Lacrimosa lui Mozart, Rimski-Korsakov, Haciaturian și Șostakovici. În rolul principal apare Marius Manole (Crimă și pedeapsă) confruntându-se cu primarul corupt jucat de Mihai Constantin (Oblomov). Distribuția este completată de Ana Ciontea (Hoți), Irina Movilă, Claudiu Bleonț (Hoți) și Mihai Calotă

Spectacolul începe la ora 19:30 și durază 2 ore, fără pauză. Biletele se găsesc și online, pe bilet.ro, la prețul de 70 RON, 50 RON sau 20 RON.  

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here