Retrospectiva Festivalului Anonimul


Cand: 23 Aug - 28 Aug 2011
0
557

Azi si maine continua la MTR Retrospectiva Festivalului de Film Anonimul. Editia din acest an a festivalului s-a desfasurat in Delta intre 8 – 14 august.

Sambata, 27 august

Programul de azi incepe la ora 18:00 cu 20 de scurtmetraje de animatie. Detalii despre scurtmetrajele proiectate gasiti aici, pe site-ul Noului Cinematograf al Regizorului Roman.

De la ora 21:00 va rula filmul romanesc Periferic(87 min), in regia lui Bogdan George Apetri. Filmul s-a aflat in competitia Festivalului de Film Locarno 2010 unde a castigat premiul Boccalino d’ Oro pentru cea mai buna interpretare – Ana Ularu. Periferic povesteste 24 de ore din viata unei tinere eliberate din inchisoare care trebuie sa stinga toate tensiunile din trecut inainte de a fugi din tara si a incepe o viata noua.

La ora 22:30 va fi proiectat scurtmetrajul regizat de Isabella Rossellini, Green Porno 2, urmat de I'm Still Here (108 min), film care s-a aflat in competitia Festivalului de la Venetia in 2010. I'm Still Here prezinta un an din viata actorului Joaquin Phoenix, care in 2008 a renuntat la actorie pentru a se reinventa ca rapper.

Duminica, 28 august

Maine, dupa proiectia de la ora 18:00 a 8 scurtmetraje romanesti aflate in afara competitiei festivalului, vor fi proiectate incepand cu ora 21:00 filmele castigatoare:

Cel mai bun scurtmetraj animatie: GROWING, R: Roxana Bentu (Romania), 3 min

Cel mai bun scurtmetraj fictiune: WINTER FROG, R: Slony Sow (Franta), 17 min

Premiul Ovidiu Bose Pastina: KILL YOUR BILL, R: Irina Vasilyeva (Rusia), 13 min

Premiu special: LOST SPRINGS 2, R: Andrei Dobrescu (Romania), 13 min

Trofeul ANONIMUL 2011: CASA/ THE HOUSE, R: Zuzana Liova (Slovacia- Cehia), 97 min

Casa, care a plecat cu trofeul festivalului, este un film in stilul realismului à la Ken Loach despre lupta din interiorul unei familii, construind pe parcurs imaginea tipica pentru Europa Estica rurala si saraca de trecere de la o societate patriarhala si conservatoare la una mai deschisa si cosmopolita.

Detalii despre scurtmetrajele proiectate maine gasiti aici, pe site-ul Noului Cinematograf al Regizorului Roman.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here