Renoir

0
549

Pelicula Renoir urmăreşte ultimii ani din viaţa pictorului impresionist, petrecuţi de acesta în Cagnes-sur-Mer, orăşel din sud-estul Franţei, în timpul Primului Război Mondial.

Urmărind relaţia dintre Auguste Renoir şi fiul său, viitorul realizator de filme, Jean Renoir, producţia analizează, într-un registru cinematografic reverenţios faţă de personalitatea şi opera artistului, impactul pe care l-a avut Andree Heuschling, ultima muză a pictorului,  asupra vieţilor celor doi. 

Aceasta, o adolescentă temperamentală de numai 15 ani, ajunge să pozeze pentru artist la sugetia lui Henri Matisse. Silueta sa senzuală, coloritul deosebit al părului şi tenului o vor transforma în modelul ideal pentru ultima perioadă de creaţie a lui Renoir . Nici fiul acestuia nu va rămâne indiferent la frumuseţea tinerei fete: între cei doi se va înfiripa o legătură ce va trece de pe planul romantic pe cel inspiraţional, Andree devenind actriţa principală în şase dintre filmele lui Jean.

Din punct de vedere vizual, filmul a fost apreciat pentru luminozitatea şi sensibilitatea cadrelor în ton cu pictura artistului astfel omagiat, semnate de apreciatul director de fotografie Mark Lee Ping Bing (Flowers of Shanghai, In the Mood for Love). Filmul a fost nominalizat la secţiunea Un Certain Regard din cadrul ediţiei din 2012 a Festivalului de la Cannes.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here