Regizorul Albert Serra, invitatul festivalului Les Films de Cannes a Bucarest 2019

0
521
Unde: Cinema Pro, Cinema Muzeul Taranului, Institutul Cervantes, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco

Cand: 18 Oct - 27 Oct 2019

Câştigător al Premiului Special al Juriului de la Cannes 2019, în cadrul secţiunii Un Certain Regard, cu filmul Liberte, regizorul Albert Serra va fi prezent şi la Bucureşti. Îl vei întâlni cu ocazia festivalului Les Films de Cannes a Bucarest. Ediţia din 2019 a festivalului va avea loc între 18 şi 27 octombrie la Cinema Pro, Cinema Muzeul Ţăranului, Institutul Cervantes, Cinema Union şi Cinema Elvire Popesco.

În cadrul secţiunii Focus Spania, spectatorii vor putea vedea în premieră filmul Liberte, care a stârnit controverse la Cannes datorită imaginilor toride. Filmul a fost inspirat de atmosfera libertină a secolului al XVIII-lea. Personajele filmului sunt nişte aristocraţi subversivi care fug din Franţa pentru a răspândi în toată Europa filosofia lor de viaţă bazată pe libertinajul absolut. Vei descoperi un amestec de erudiţie, sexualitate dezinvoltă şi calităţi vizuale demne de un film de epocă reuşit.

Trailer: Liberté. Albert Serra

LYTE video

Celelate filme din retrospectiva dedicată regizorului Albert Serra sunt La mort de Louis XIV şi Story of My Death. Filmul La mort de Louis XIV prezintă declinul fizic al regelui francez. Regizorul şi-a imaginat ultimele zile din viaţa acestuia.

The Death of Louis XIV | Trailer | New Release

LYTE video

Story of My Death este inspirat din viaţa lui Casanova. Filmată în România, pelicula inedită prezintă apusul unei existenţe libertine văzute prin ochii unei servitoare care intră în slujba lui Casanova în timp ce acesta se află într-un castel din Transilvania. Filmul a fost distins cu Leopardul de Aur în 2013, la Festivalul de la Locarno.

Story of My Death | MUBI

LYTE video

Citeşte şi 10 filme de la Cannes despre care vor povesti şi generaţiile viitoare

10 filme de la Cannes (2017) despre care vor povesti si generatiile viitoare

 

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here