Red Army


Premiera: 16 May 2014
0
642

Documentarul de față a facut valuri la debutul său în cadrul programului de proiecții speciale la Festivalul de Film de la Cannes și reprezintă prima producție regizată de Gabe Polsky, dar nu și prima oară când colaborează cu Werner Herzog (Rescue Dawn, Bad Lieutenant: Port of call – New Orleans  și Jerry Weintraub (Ocean's Eleven, Behind the Candelabra), pe care aici îi regăsim în postura de producători executivi.

În timpul Războiului Rece, bătăliile dintre Est și Vest se disputau în sport la fel de mult precum în politica internațională. Stalin și succesorii săi îi vedeau pe atleți în rol de ambasadori ai ideologiei de atunci, iar Red Army dezvăluie unul dintre cele mai colorate capitole ale acestei istorii concentrându-se pe echipa de hochei sovietică și echipele rivale din SUA sau Canada.

În centrul poveștii se află Slava Fetisov unul din cei mai buni jucători care au trăit perioadele bune și rele ale echipei de hochei de dinaintea prăbușirii URSS. El s-a împotrivit puternicului sistem de atunci și a modelat drumul altor jucători ruși ajutându-i să îsi schimbe circumstanțele, dar devenind inamic politic în acest proces.

Premiera internaționala a documentarului a avut loc pe 16 mai la Cannes.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here