Recomandari pentru weekend-ul 12-14 decembrie

  0
  462

  Domnii de la meteo ne-au anunțat recent că vineri vom revedea soarele pe cerul Bucureștiului după mai mult de 30 zile de vreme înnorată. Foarte bine ! Fiindcă se întâmplă multe în oraș și ar fi păcat să ratăm ceva din cauza capriciilor vremii.

   

  În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

   

  Dumb and Dumber To – Mai tăntălău, mai gogoman. Filmul ne prezintă viața celor doi nătăfleţi (Jim Carrey și Jeff Daniels), la 20 ani după ultima lor aventură. Cei doi, trecuți de prima tinereţe, dar nu mai puțin năzdrăvani, se reunesc pentru că unul dintre ei are nevoie de un transplant de rinichi și trebuie să-și găsească fiica din flori pentru a o convinge să i-l doneze.

  Exodus: Gods and Kings – Exodus: Zei şi regi. Ridley Scott abordează evenimentul biblic al eliberării din sclavie a evreilor și călătoria întreprinsă de aceștia sub conducerea lui Moise (Christian Bale) către muntele Sinai, utilizând, desigur, efecte speciale de ultimă generaţie. 

  Ana. O dramă românească în regia lui Visarion Alexa despre trei personaje: un bătrân obsedat de tinerețe, un adolescent cu handicap locomotor și o tânără prostituată din Italia, care vor începe să comunice unul cu celălalt prin intermediul legendei Meşterului Manole.

   

  În weekend-ul acesta citim…

   

  O recenzie de la The Guardian, a filmului Selma, o biografie lui Martin Luther King care surprinde campania de câteva luni pentru drepturi civile din 1965.

   

  Despre Stanley Kubrick şi fotografiile pe care acesta le-a făcut în perioada 1945 – 1950 pentru revista LOOK , înainte să devină un regizor de succes.

   

  O listă cu cele mai așteptate cărți ale anului 2015, realizată de Huffington Post.        

      

  Scrisoarea de mulțumire pentru profesorul său din copilărie scrisă de Albert Camus cu ocazia câștigării premiului Nobel.

   

  Despre cele mai creative case de păpuşi expuse la un muzeu din UK.

   

  Și vedem cum arată zodiile în viziunea lui Salvador Dali.

   

  În weekend-ul acesta ascultăm…

   

  Un playlist cu piese de la The Beatles. Lunea aceasta s-au împlinit 34 de ani de la asasinarea lui John Lennon. La fel, să ascultăm şi un interviu cu el şi Yoko Ono în care vorbesc despre iubire. Să ne amintim de el cu drag.

   

   

  În weekend-ul acesta mergem la…

   

  Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) eveniment dedicat cinefilului nonconformist, dornic să vadă filme ieşite din comun prin scenariul imprevizibil sau jocul vizual ce ignoră total clişeele în favoarea originalităţii fără limite.

  ALT AER – Jan Švankmajer & Grupul Suprarealistilor Cehi si Slovaci, care ne aduce în premieră în România lucrări ale celor mai importanţi artiști suprarealiști din Cehia și Slovacia. Evenimentul va fi însoțit și de o retrospectivă a filmelor regizate de Jan Švankmajer.

  Viaţa merită să fie trăităun musical ce se va pune în scenă la Casa de Cultură a Studenţilor şi care explorează teme  majore  ale  existenţei  umane: fervoarea  adolescenţei, iubirea, durerea  dragostei  neîmpărtăşite, războiul, lupta  pentru  împlinirea  unui  ideal, speranţa  care  animă   acţiunile  noastre.

  Noaptea Culturală Japonezăcare ne aşteaptă cu teatru, conferinţe despre cultura Japoniei şi chiar şi cu un tunel al groazei cu personaje mitologice japoneze. V-am trezit interesul?

  Atelier creativ al imaginilor de taina #15 unde participăm la un atelier creativ inspirat din tehnici de art terapie, o modalitate care facilitează exprimarea și conștientizarea emoților, înglobând armonios spiritul, corpul și sufletul.

  POP-UP de comicsuri & simpozion de uichend– expoziție de lucrări și schițe originale, multiple/tiraje limitate și cărți interesante.

  Vernisajul Expozitiei Europene de Benzi Desenate – expoziţie itinerantă de benzi desenate multiculturale create de artişti care doresc să prezinte un fenomen pe care ei l-au experimentat direct: migraţia. 

  Dance Encounters #2– întâlniri cu coregrafa Valentina de Piante Niculae, unde se vor explora diferite limbaje performative.

  Corneliu Baba-Desemnurile unui pictor– expoziţie unde vom putea vizita peste 130 de lucrări de grafică ale lui C. Baba puse la dispoziţia muzeului de soţia pictorului.

  Expoziţiile ale căror vernisaje au avut loc cu ocazia Aniversării MNAC. 10+3.

  SPAŢIU EXPANDAT – Insider and Outsider– un program de artă publică având ca scop activarea spaţiului public urban prin intervenţii temporare ce variază de la sculptură sau instalaţie la performance.

  SUVENIR DE BUCURESTI – ediţia de iarnă, unde vom putea vizita o expoziție specială de pictură, grafică și artă decorativă ce are ca scop promovarea valorilor cultural-estetice ale Bucureștiului.

  Bucharest Christmas Market, unde Moș Crăciun și spiridușii săi ne vor ajuta să cumpărăm cele mai potrivite cadouri pentru cei dragi.

  Salonul Naţional de Artă Decorativă 2014unde ne întâlnim cu lucrările a peste 80 de artişti plastici români,  acoperind toate tehnicile artelor decorative : tapiserie, broderie, tehnici mixte, forme artistice decorative din metal, ceramică şi sticlă.

  Târgul de chilipiruri Alandala care își invită vizitatorii la o nouă ediție dedicată unor varii categorii de produse: obiecte vechi, mobilă mică, haine, echipamente, bijuterii, tablouri, desene etc.

  In Laboratorul Subconştientului– expoziţie Adriana Florea Baloiu în care se reiterează ideea că arta nu este un tot armonios, ci conține mai multe înțelesuri contradictorii, supuse mai multor interpretări, privitorul fiind cel care decide în ultimă instanță înțelesul lor.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here