Proof

Unde: David Auburn
Cand: 16 Nov 2013
Ora:20:15
0
500

Proof este o piesă de teatru scrisă de David Auburn, câștigătoare a Premiului Pulitzer în 2001 și cu un număr de peste 1000 de reprezentații pe Broadway.

Povestea aparține unei tinere de 25 ani, Catherine, care se luptă la granița dintre geniu și nebunie. Tatăl ei, Robert, un fost geniu al matematicii, care suferise în ultimul timp de o boală mintală, a decedat de curând. După moartea acestuia, unul dintre studenții tatălui și actualul iubit al lui Catherine, Hal, caută prin documentele și lucrările acestuia pentru a găsi o dovadă a geniului său. Descoperă un teanc de hârtii cu niște calcule uimitoare și prespune că acestea aparțin lui Robert. Însă autorul este Catherine, care în încercarea de a demonstra că ea este autoarea acelor calcule, se străduiește să nu pășească pe urmele bolii tatălui ei.

Piesa, în regia lui Ionuț Kivu, promite audienței o oră și jumătate de suspans. Distribuția îi cuprinde pe: Ștefan Velniciuc, Irina Ungureanu, Ana Covalciuc și Cosmin Teodor Pană.

Proof a avut premiera in luna iunie la cafeneaua Godot, dar se va juca si la Teatrul de Arta pe 16 noiembrie 2013, de la ora 20:15. Biletul costa 30 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here