Prisoners


Premiera: 18 October 2013
0
956

Regizorul canadian Denis Villeneuve își face prin Prisoners debutul hollywoodian, după ce în 2010 era nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin cu Incendies. De la lansarea la festivalul de film din Telluride, thrillerul Prisoners a avut recenzii extrem de bune, muți critici plasându-l pe aceeași treaptă cu filme precum Se7enși Mystic River.

În timpul mesei de Ziua Recunoștinței, două fetițe dispar fără urmă, iar singurul suspect, Alex Jones (Paul Dano), este eliberat din lipsă de dovezi. Nemulțumit de ritmul în care detectivul Loki (Jake Gyllehaal) desfășoară investigația, Keller Dover (Hugh Jackman), tatăl uneia dintre fete, decide să scoată personal adevărul de la Jones. Îl răpește pe suspect și-l închide în pivniță, mărind numărul prizonierilor la trei. 

În Prisoners joacă și Viola Davis, Melissa Leo și Maria Bello. Directorul de imagine Roger Deakins, cunoscut pentru colaborarea cu frații Coen, și editorii Joel Cox și Gary D. Roach (Invictus, J. Edgar) sunt atașați proiectului.

Prisoners a obținut o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună imagine, semnată Roger Deakins ( The Reader, True Grit, Skyfall).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here