Primul concert mare al anului 2013: Slash

0
801

E suficient să spui Slash pentru ca unele lucruri să îţi vină automat în minte:  Guns ´N´ Roses, chitara Gibson, un joben negru, ochelari fumurii, o ţigară în colţul gurii. Imaginea nu e departe de ceea ce am văzut aseară în concertul susţinut la Bucureşti.

Poate unii spun că Slash a cam ruginit, şi din look-ul á la Rock of Agesai putea spune asta, dar după sunetul chitarei şi atitudinea profesionistă cu siguranţă Slash mai are încă ceva de spus. O arată şi ultimele lui proiecte: albumul eponim din 2010, marcat de colaborări cu artişti ca Fergie, dar şi Ozzy Osborne, şi albumul Apocalyptic Love, lansat in mai anul trecut. A fost înregistrat cu solistul Myles Kennedy si trupa The Conspirators  (Todd Kerns– basist, Frank Sidoris– chitară ritmică, Brent Fitz– tobe), rockerii cu care a cântat şi aseară la Sala Palatului.

Spre deosebire de fostul său coleg Axl Rose care în 2010 întârzia la Romexpo nepermis de mult, Slash a intrat pe scenă alături de The Conspirators la 20:30 fix. Au deschis concertul cu piesa Halo, de pe Apocalyptic Love. De altfel, o bună parte din melodiile pe care le-am auzit aseară se regăsesc pe acest material discografic: Not for me, No more heroes, Anastasia, You’re a lie, Shots fired, Standing în the sun. Cu toate acestea, nici cei care veniseră să audă live melodiile din anii de glorie ai G’N’R nu au plecat dezamăgiţi. Am putut fredona Civil War, Nightrain, Rocket Queen, Sweet child of mine, Welcome to the jungle şi Paradise City. De ultimele două am avut parte, pentru a prelungi nostalgia până la următorul concert, la bis.

Ca de obicei, deşi muzica a fost bună, feeling-ul nu a fost tocmai ce trebuia să fie din cauza locului de desfăşurare, Sala Palatului. Cel mai nepotrivit pentru crowd surfing. Deşi o astfel de sală are plusurile ei (sonorizarea este cu siguranţă unul dintre ele, s-a auzit surprinzător de bine), distanţă impusă faţă de public a fost total nenaturală. De vină nu a fost prestaţia lor de pe scenă, pentru că Slash & co au încercat să interacţioneze pe cât posibil cu cei peste 3500 de oameni din faţa lor, dar totuşi ceva a lipsit.

Mai jos, câteva fragmente din concertul de aseară.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentTwelve Years a Slave
Următorul articolInterviu François Truffaut (seminar AFI) – Pregatirea unui film
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here