Premieră – Fantoma de la Operă

Unde: Andrew Lloyd Webber
Cand: 24 Jan - 01 Mar 2015
Ora:19.00
0
796

După ce ne-a încântat cu opera Rigolleto plasată în interbelic, regizorul australian Stephen Barlow revine cu un nou spectacol, de această dată la Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian”, Fantoma de la Operă, ce va avea premiera pe data de 24 ianuarie, la ora 19.00.

,,Sunt încântat de faptul că am posibilitatea să revin la București și să particip la o adevărată revoluție culturală care are loc în viața muzicală a Capitalei datorită viziunii directorului general al Operei Naționale București, Răzvan Ioan Dincă. Am trăit o poveste de dragoste cu «Fantoma de la Opera»în ultimii 28 ani, totul începând din momentul în care, copil fiind, am văzut producția West End la trei săptămâni după ce a avut premiera mondială. Am fost și atunci, și rămân și acum, captivat de povestea obsedantă și, într-un fel, erotică, scrisă de Gaston Leroux și pusă în scenă pe cea mai romantică și intimă muzică închipuită de Andrew Lloyd Webber.
 
Solicitarea de a pune în scenă o nouă producție a celui mai de succes spectacol de divertisment din toate timpurile este, în egală măsură, o responsabilitate uriașă dar și o oportunitate extraordinară. Cu o distribuție de excepție compusă din actori, vedete pop și soliști de operă și în colaborare cu o echipa de oameni tineri, dar extrem de talentați, de la London West End vreau să încep un nou drum, atât din punct de vedere vizual cât și psihologic, cu ajutorul poveștii și al muzicii. 
 
Acest spectacol total nou este un omagiu adus lui Charles Garnier, arhitectul extraordinar al Operei din Paris (Palais Garnier), locul unde se desfășoară acțiunea spectacolului.(Stephen Barlow)

Premiera spectacolului marchează totodată și inaugurarea noii săli de spectacole a Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian” și situată pe bulevardul Octavian Goga nr.1 (lângă Bibilioteca Națională a României), aceasta fiind, de asemenea, prima clădire de teatru construită în România, după anul 1989.

 

Distribuția premierei:

Fantoma: Adrian Nour
Christine Daaé: Irina Baianț
Raoul, Viconte de Chagny: Florin Ristei
Monsieur André: Andrei Lazăr
Monsieur Firmin: Valentino Tiron
Carlotta Giudicelli: Gabriela Daha
Ubaldo Piangi: Samuel Druhora
Madame Giry: Dana Rotaru
Meg Giry: Alexandra Giurcă

 

Pret bilete: 60-130 RON

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here