Portugalia – fericirea e in alta parte

Unde: Zoltan Egressy
Cand: 15 May 2015
Ora:19:00
0
463

Portugalia, o poveste despre (ne)fericire într-un sat din Ungaria, este cel mai recent spectacol pus în scenă de regizorul Victor Ioan Frunză, după textul lui Zoltan Egressy, unul dinte cei mai cunoscuți dramaturgi contemporani maghiari.

În Irgacs, un sat din Ungaria zilelor noastre, în care preoții și polițiștii trec o dată la câteva săptămâni și în care să fi văzut vreodată capitala este ceva neobișnuit, există un loc în care se regăsesc frustrările, necazurile și frământările sătenilor: cârciuma.

Aici întâlnim un cârciumar cu dor de ducă, un polițist concediat, fata bună la toate din cârciumă care visează la marea dragoste, un fost taximetrist la Budapesta întors cu coada între picioare, un bețiv monosilabic, o bețivă exuberantă și un preot sătul de viață care își împărtășesc neîmplinirile, exprimându-și fiecare ideile nedefinite despre cât de minunată ar putea fi viața. Însă, echilibrul lor este spulberat de un călător „dintr-o altă lume”.

La cârciuma din Irgacs poposește un scriitor aflat în drum spre Portugalia, fugind de nevastă, de Budapesta și de propriile neîmpliniri, care dă peste cap viețile tuturor. În dezordinea produsă, cineva își pierde mințile, cineva renunță la vise, un prost omoară din cauza unui idiot, unul plânge la o împărtășanie, altul zice ca-i mai bine așa și cineva cere o țigară.

Din distribuție fac parte: Catrinel Dumitrescu, George Costin, Cristina Florea, Luminița Erga, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Alexandru Pavel, Alin Florea și Raluca Gheorghiu.

Piesa se va juca sâmbătă, 20 decembrie 2014 la Teatrul Notarra, sala Horia Lovinescu, de la ora 19:00.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here