Platforma X — Vernisaj


Cand: 14 Sep - 20 Sep 2014
0
568

Working Art Space And Production – WASP ne invită la vin şi discuţii informale cu artiştii pe data de 14 septembrie 2014, ora 19:00, cu ocazia vernisajului expoziției Platforma X, cel mai nou program internațional de rezidențe artistice pentru cercetarea și producția de proiecte interactive, new și trans-media din București.

Vor expune 12 artiști tineri din București, Timișoara, Amsterdam și Londra, cu background-uri variate, de la arhitectură și pictură până la performance sau programare. Timp de o lună aceştia au explorat și dezvoltat instalații individuale sau de grup, sub coordonarea mentorilor Marilena Preda-Sânc, Ciprian Ciuclea, Jan Eugen și Cosmina Chițuc. Artiştii participanţi sunt 100ideas + Collective East (RO), Delia Andrieș (RO), Lola Bezemer (NL), Elena Copuzeanu & Emilian Săvescu (RO), Łucja Grodzicka (PL/UK), Oana Ionel (RO), Marius Jurca (RO) și Livia Mateiaș (RO).

Curatorul Platforma X va fi Olivia Nițiș. În trecut, ea a curatoriat POSTindustrialRED la Atelier 030202, THE POETICS OF POLITICS la Galeria Propaganda, Warszawa,  Statement: I Advocate Feminism la Artpoint Gallery, Kulturkontakt Vienna, Austria, MOMENTUM la Aiurart Contemporary Art Space şi cel mai recent a fost co-curator pentru GOOD GIRLS | memory, desire, power de la MNAC.

WASP este un spațiu de producție, însă rezultatul final nu este doar susținerea financiară a unor proiecte individuale reunite într-o expoziție de grup. Șansa la dialog, la întâlnirile cu alte tipuri de gândire pentru tânăra generație și nu numai, este rară și fundamentală, având în vedere că în ciuda orgoliilor personale artistul contemporan este forțat să se plaseze în permanență și în afara sa, să țină seama de contexte și de poziția în care se află.

Expoziția realizată în urma programului internațional de rezidențe în sistem de mentorat Platforma X propune un traseu printr-un conținut multimedia interactiv coordonat de limitele spațiului și mișcării. Prelucrarea și programarea digitală au produs instalații video și de sunet de la realități concrete, precum investigația socială, până la imaginea artificială. Anumite intervenții în spațiu au rolul de redefinire a granițelor de mișcare, pecepție și interpretare.”(Olivia Nitiş)

Expoziția este deschisă publicului în săptămâna 14 — 20 septembrie, între orele 13:00 – 17:00, la sediul WASP — Working Art Space And Production situate pe str. Ion Minulescu 67-93, corp E, etaj 2.

WASP — Working Art Space & Production este un spațiu independent alternativ dedicat dansului contemporan, experimentelor în arta vizuală, teatrului contemporan underground și dependenților de multimedia. Reutilizând 500 de metri pătrați ai unei foste fabrici comuniste, locul găzduiește anual eXplore Dance Festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance, cât și birourile asociației 4Culture.

Pentru mai multe informaţii consultaţi pagina evenimentului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here