Platforma Internationala de Teatru Bucuresti – Viitorul este feminin


Cand: 13 Nov - 16 Nov 2014
0
515

La Hanul Gabroveni, în perioada 13- 16 noiembrie, viitorul este feminin. Platforma Internaţională de Teatru București s-a constituit ca un imperativ în lumea artelor spectacolului românesc, de a prezenta și punctele de vedere feminine despre viață, bărbați, alte femei și nu numai, şi din perspectiva reprezentatelor sexului frumos, nu doar din cea masculină.

Platforma ne-a pregătit producții de teatru din Anglia, SUA și Polonia care abordează diverse situații așa cum le percep femeile, fie ele câștigatoare ale concursurilor de frumusețe, prostituate, supraviețuitoare ale Holocaustului sau angajate în relații la distanță, precum și un film MissRepresentation despre mass media și maniera în care aceasta construiește modelele culturale și sociale în baza cărora este judecată femeia. 

Tot în cadrul platformei se va face castingul deschis pentru proiectul Cristinei Modreanu, Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist în teatrul din România și Estul Europei, câștigător al grantului Ibsen Scholarships. Castingul va fi urmat de o dezbatere despre feminitate în lucrările lui Henrick Ibsen.

 

 

Programul evenimentului:

 

Major Tom/ Maiorul Tom

13, 14 noiembrie, ora 19:00

15 noiembrie, ora 17:00

 

Major Tom e povestea unei femei obișnuite, în vârstă de 34 de ani, care ajunge regină a frumuseții, în timp ce animalul ei de companie imposibil de controlat, basset-ul Major Tom, concurează și el în campionate pentru câini. 

 

The Tin Ring/ Inelul de tinichea

14 noiembrie, ora: 21:00

15 noiembrie, ora 19:00

 

Inelul de tinchea este o dramatizare bazată pe autobiografia Zdenkei Fantlová, o supraviețuitoare a Holocaust-ului, carte adaptată pentru scenă de Jane Arnfield și regizorul Mike Alfreds în 2011. 

 

Dress with a Hole/ Rochie cu gaură

15 noiembrie, ora 21:00

 

Cea mai veche profesie din lume a fost întotdeauna controversată și de obicei asociată cu femeile, chiar dacă există și prostituție masculină. Femeile care participă la afacerea cu dragoste sunt „folosite” de bărbați și respinse de celelalte femei. Dar, pe de altă parte, ele își câștigă existența folosind bărbați.

 

PopUp Theatrics/Long Distance Affair/ Relație la distanță

13, 14 noiembrie, orele 18:45; 19:15; 19:45; 20:15; 20:45 

(30 spectatori/zi)

Când teatrul întâlnește tehnologia, posibilitățile sunt nesfârșite. În spectacolul Long Distance Affair, creat de compania americană Pop-Up Theatrics, cineva de pe glob ajunge numai și numai la tine. Care va fi rezultatul când tu și o persoană complet străină vă veți întâlni având între voi numai ecranul computerului?

 

MissRepresentation

15 noiembrie, ora 12:00

Acces gratuit

 

Scris și regizat de Jennifer Siebel Newsom, MissRepresentation vorbește despre felul în care, într-o societate în care mass-media are puterea de a forma modele culturale și de comportament, mesajul colectiv transmis către tinerii de ambele sexe este acela că valoarea și puterea unei femei stă în tinerețea, în frumusețea și sexualitatea ei, și nu în capacitatea ei de lider.

 

Casting Național Ibsen  

16 noiembrie, ora 18:00

Acces gratuit

 

Castingul Național Ibsen este prima fază a proiectului Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist în teatrul din România și Estul Europei.  Castingul este o audiție națională la care sunt invitate toate artistele care doresc să-și prezinte versiunile lor de personaje ibseniene. Audiția va fi urmată de o discuție despre personajele lui Ibsen văzute din perspectiva femeii contemporane.

 

Biletele au preț unic – 25 lei – și sunt disponibile la Casa de bilete ARCUB, din Str. Batiștei nr.14.

Doritorii își pot achiziționa abonamentul care permite accesul la cele 4 spectacole (Major Tom, The Tin Ring, Dress with a Hole și Long Distance Affair) cu 75 lei.

 

Pentru mai multe informaţii, consultaţi pagina evenimentului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here