Phil Spector – statutul de vedeta nu e floare la ureche

0
1713
Producția americană pentru televiziune  se centrează asupra icon-ului anilor '60 – producătorul muzical al The Beatles și Tina Turner, Phil Spector, interpretat de Al Pacino. Filmul dezvăluie momentul în care Phil Spector, aflat la apusul carierei sale de succes, este suspectat de crimă, după ce corpul neînsuflețit al actriței Lana Clarckson este găsit în vila producătorului.

Acesta este doar începutul filmului, urmând desfășurarea efortului asiduu al avocatei Linda Kenney Baden, jucată de Helen Mirren,  pentru a încheia procesul de crimă în favoarea lui Spector.

Filmul se centreaza mai puțin pe acțiune în sine și mai mult pe relația dintre personaje, inspectând latura psihologică din spatele relației dintre artistul Phil Spector și apărătorul său, avocata Linda Kenney Baden. În plus, toate mărturiile fiind incriminatorii, singura apărare a avocatei este de a apela la empatia juraților, chemându-l la bară chiar pe Phil Spector, deja stigmatizat de public. Astfel, cei doi încearcă să găsească o metodă de a le arăta juraților adevărata față a unei celebrități care este vânată de mulțime odată ce a căzut de la înățimea ocrotitoare a succesului de care a dispus vreme îndelungată. 

Metoda lui Spector de a îndura disprețul oamenilor este de a se închide în propria sa lume în care este propriul său avocat. Chiar dacă, în mare parte, acțiunea se petrece la curtea de judecată și în birourile avocaților, filmul nu seamănă deloc cu un serial cu avocați. Doar se încearcă să se surprindă indignarea vizavi de ideile preconcepute ale oamenilor și încercările de a le combate care se petrec în culisele cu ușile închise ale procesului. 

Linda este singura care crede în vorbele neclare ale omului pe care îl apără la curtea de judecată. Fiind singură în acest joc periculos, aceasta este dispusă să îşi pericliteze cariera pentru a apăra un om nevinovat. 

Phil Spector (2013) este de fapt un film despre celebritate, prin încercarea de disecare a acestui caz real. A fi o celebritate, totuşi, nu e o muncă uşoară.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentBalkanik Festival – editia 2013
Următorul articolHarvey – cine nu are nebuni să-și cumpere
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here