Pescarusul. Ultimul act.


Cand: 19 Oct 2014
Ora:20.30
0
735

Tot în cadrul stagiunii lunii octombrie de la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti putem viziona spectacolul Pescăruşul. Ultimul act, regizat de Carmen Lidia Vidu. Acesta este inspirat de ultimul act al binecunoscutei piese cehoviene, Pescaruşul şi intepretat de Ioana Marchidan şi Istvan Teglas care vor fi acompaniaţi muzical de Ovidiu Chihaia şi soprana Cătălina Antal.

Pescăruşul. Ultimul act. este un spectacol vizual în care pescăruşii se plimbă mereu pe scena şi, într-o stare de nerv şi abandon, ne lasă să vedem frânturi de oameni, de microfoane, cabluri, chitară, mască, scenă… Textul spectacolului are la bază al patrulea act al piesei “Pescărusul” de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate şi iubite piese din lume. Regizoarea Carmen Lidia Vidu realizează un spectacol de teatru-concert, o combinaţie de muzică de operă, muzică post-rock , dans contemporan, teatru. Toate într-o ora de emoție, de iubire, de poveste. (Prezentare oficială)

Carmen Lidia Vidu este cel mai tânăr regizor care a montat pe scena Teatrului Național din București ("Privighetoarea și trandafirul" de Oscar Wilde – premiera în 2007), este primul și cel mai spectaculos regizor de teatru multimedia din România. Spune despre ea că nu respectă nicio regulă atunci când creează un spectacol și vede noțiunea de spectaculos diferit de alți regizori. Spectacolele ei sunt speciale, ca o stare, folosesc un limbaj artistic diferit și transformă de fiecare dată tehnica în emoție autentică. Trei dintre spectacolele montate de Carmen Lidia Vidu se joacă în prezent în teatre din București: "Pescarul și sufletul său" la Teatrul Odeon, "Pescărușul. Ultimul act" la Teatrul Elisabeta și "Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase".

 

Bilet: 30 RON/ 15 RON redus

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here